Debat: Nej tak til Lea Wermelins naturnationalpark!

Venstre har endnu en gang kaldt ministeren i samråd om naturnationalparkerne. Foto: Kenn Thomsen

Venstre har endnu en gang kaldt ministeren i samråd om naturnationalparkerne. Foto: Kenn Thomsen

Foto: Kenn Thomsen

Hans Andersen

MF, Venstre, valgt i Nordsjælland

Regeringen bliver mødt med kritik af, hvordan naturen kan være vild, når man nu har planer om at hegne den inde. Og jeg er helt enig i den kritik – da hegnet vil betyde spærring af de ellers naturlige dyrestier og vandringsmønstre.

Jeg har længe været en del af koret, der har protesteret over at områder som Gribskov skal indhegnes med et 22 km 2½ meter højt hegn. Det vil i den grad ødelægge Gribskovs stolte placering på UNESCOs verdensarv.

Mine bekymringer er kun blevet forstærket i takt med, hvad vi har set ved Molslaboratorierne samt protesterne fra organisationerne Dyrenes Beskyttelse og Dyrlægeforeningen omkring lempelserne af dyrevelfærdsreglerne indenfor hegnet. Dette må forstås som den vej, regeringen ønsker at gå indenfor dyrevelfærden.

Det kan vi i Venstre ikke stå indenfor, hvorfor vi har indkaldt miljøministeren Lea Wermelin i samråd. Kan det virkelig være sandt, at regeringen gambler med dyrenes velfærd og dyr mishandles bag hegn i statens varetægt?

Vi ønsker alle svar på, hvad der sker bag hegnet. Specielt med tanke på den planlagte naturnationalpark i Gribskov.

Hvordan kan jeg, med god samvittighed, byde lignende foretagende velkommen i min egen baghave? Godt de ikke fik inddraget Tisvilde Hegn til naturnationalpark. Mindre godt hvad Gribskov umiddelbart har udsigt til for Lea Wermelin lader sig ikke stoppe.

Hvilken garanti har vi for at det samme ikke kommer til at ske hos os, bare med stude og elge i Gribskov? Hvordan skal dem, der færdes i området og dyrker friluftsliv, lufter hund eller går ture med børnene kunne vide sig sikker på, at det værste ikke sker?

Jeg tror, det er de færreste der ved, hvordan de skal forsvare sig selv mod en elg, og det burde seriøst ikke være obligatorisk at skulle lære selvforsvar mod sådanne dyr, for at kunne færdes i de danske skove.

Selvfølgelig skal der gøres en indsats for at fremme biodiversiteten, men indsatsen skal være tænkt ordentlig igennem og ikke isoleret inden for et hegnet område.