Debat: Idræt kan skabe fællesskab

Oliver Møllenberg, byrådskandidat, NytGribskov

Alle mennesker har brug for at være del af et fællesskab. De fleste af os er del af mange fællesskaber, der hver især spiller en rolle for, hvem vi er. Fællesskaber udgør nemlig brikker i vores identitet. Nogle gange holdes mennesker uden for et fællesskab, fordi de på den ene eller anden måde ikke føler, de passer ind.

Gribskov kommune skal være Danmarksmester i sunde fællesskaber – derfor gør det mig glad, at der i budgetaftalen bliver tilført midler til bl.a. idrætten i Gilleleje. For hvis der er noget, idrætten kan – så er det at skabe fællesskaber.

Det gør mig trist, når jeg læser og ser, at der er jævnaldrende unge, der føler, at de ikke kan være en del af det almene fællesskab, og derfor søger fællesskaber i bandelignende grupperinger.

Vi skal i de tidlige skoleår være bedre til at spotte de børn, som af en eller anden grund ikke føler de er en del af noget fælleskab, eksempel i en idrætsforening. De børn og unge skal vi gøre alt for at hjælpe over i forening, som passer til dem, så de oplever at være en del af et sundt fællesskab.

(forkortet af red.)