Debat: Digitalt tyranni: Noget er helt galt

Debat: Digitalt tyranni: Noget er helt galt

Keld Jepsen

Jørlunde Overdrev 17,

3550 Slangerup.

Jeg læste med stor interesse Forkvinde for Senior- & Ældrerådet i Gribskov Kirsten B. Ambus indlæg i Debat, mandag d. 15. august. – et indlæg som er yderst relevant: ”Digitalt tyranni – samfundet skal være til for borgerne”. Når ca. en fjerdedel af den danske befolkning, har problemer med digitaliseringen og konsekvensen er tab af velfærdsrettigheder, så er det noget ruskende galt og noget der kræver aktion!

Det er glædeligt at Senior- & Ældrerådet i Gribskov rejser sagen, men budskabet og de ændringer det skal medføre, skal udbredes langt mere end til én kommune. Jeg bor i Allerød Kommune og her er det, efter egne erfaringer, også tiltrængt at budskabet udbredes – kommunen/samfundet skal være til for borgerne.

Indlægget peger på konkrete forhold, hvor voksne mennesker bliver umyndiggjort som en følge af digitaliseringen.

Ud af den omtalte fjerdedel, er mange udsatte borgere, de kan være alderdomssvækkede eller bare det, at de ikke har haft lejlighed til, at tilegne sig den digitale viden, som skal til for at matche samfundet.

Der er uden tvivl en lang række eksempler blandt borgerne, som understreger det digitale tyranni.

Mit forslag er at Frederiksborg Amts Avis, mere generelt, måske ved kampagner eller lignende tiltag, gør det klart, at her er et problem der skal løses.