Debat: Bliver der mon lyttet denne gang

Debat: Bliver der mon lyttet denne gang
Foto: Camilla Nissen

Anja Schlie

1. suppleant til byrådet

Dansk Folkeparti

Jeg deltog mandag aften på borgermødet vedrørende det kommende byggeri på NAG grunden, og må som udgangspunkt sige: Det er en ommer!

Jeg er ikke imod, at man byudvikler og bygger nyt, det er meget velkomment, særligt hvis det er boliger, der er til at betale for studerende, enlige eller ældre, der sælger deres hus. Men det var der ingen, der kunne svare på. Bevares, jeg ved, det er tidligt i processen, men man har vel en ide om prislejet? Og med de priser, vi ser på Møllestien og Ammendrup Park, har jeg mine tvivl om prisniveauet bliver for de mange.

Desuden er jeg ikke fan af 4 og 5 etagers boliger lige ud til Vestergade, alt for tæt på fortorvet, samt med altaner og kommende indbliksgener for naboerne.

Jeg er med på, at de nuværende siloer er høje, men den væsentlige forskel på dem og boliger er, at der ikke bor nogle mennesker der nu.

Jeg bliver bekymret for ind og udkørsel, som for nuværende er planlagt til at ske ad den private fællesvej Vænget. Hvem skal betale for det ekstra slid, som mindst 116 biler kommer til at lave? For ikke at tale om trafiksikkerheden på Skolegade og ved Gadekærvej, der i forvejen er belastet i myldretiden. Igen er jeg med på, det er tidligt i processen, men bygherre må da have en plan b? En plan, der endnu ikke har været fremlagt i forhold til udkastet fra maj 2022 som stort set var det samme, vi så mandag aften.

Næ, ned i højden med dem, så de ikke er højere end Lidl og så skal der findes en anden indkørsel. Adressen er jo Vestergade og ikke Vænget.

Vi så med sundhedshuset, at der blev holdt to borgermøder, uden at der blev ændret så meget som et komma. Mon det samme sker nu, eller bliver der reelt lyttet og bliver borgernes tanker taget til efterretning, eller er det hele blot et spil fra galleriet?