Debat: 900 medlemmer af selvtrænings ordningen ladt i stikken på forkert grundlag

Foto: sjm

Lars Bregnbak

Kandidat for Det Konservative Folkeparti

Bygmarksvej 20, Helsinge

Kommunen har mange gode grunde til, at holde de ældre igang. De klarer sig fysisk og psykisk bedre, og dermed kan de fortsætte med at bo i eget hjem. Borgerne er glade og kommunen sparer rigtig mange penge.

Men udvalget for Ældre, Social og Sundhed ser det som en udgift, og derfor har de skåret betragteligt ned i selvtræningsmulighederne og træningstiderne. Væk er weekendtræning, eftermiddagstræning, hvor de fleste af de 900 medlemmer benyttede plejecentrenes træningscentre. Samtidig kræves der nu et medlemskab på 600 kr til seniorcenteret + betaling for brug af plejecentrene.

For at vanskeliggøre selvtræningen yderligere, skal man online booke sig på hold, som kun gælder morgen 7-8 og aften 17-19. Kommunen har beregnet, at maksimumantallet, der kan benytte dette tilbud, vil falde til under 300.

I de økonomiske beregninger for beslutningen har man regnet med coronarestriktioner og ekstra krav om rengøring på 189.000 kr., vel vidende at der ingen restriktioner ville være efter 1. oktober 2021.

Jeg og Det Konservative Folkeparti vil gøre, hvad vi kan nu og efter valget for at få den gamle ordning tilbage.