Bukkejagt for børn og nybegyndere

Kagerup: Normalt er jægeren alene om at få ram på sit bytte. Men torsdag aften i Gribskov havde naturvejleder og jæger Thomas Nielsen samt skovfoged Torben Hoch omtrent ti tilskuere hver med sig ud i Gribskov i et forsøg på at finde og – hvis det ellers var muligt – skyde en buk. Naturstyrelsen og Danmarks Jægerforbund forsøger sig som noget nyt med en såkaldt publikumsjagt for at tage folk, der normalt ikke går på jagt, ud på en særlig naturoplevelse.

– Vi tager udgangspunkt i børn og dem, der ikke ved så meget om jagt, lød det fra Thomas Nielsen, da han skulle instruere sine tilhængere før jagten gik i gang. Blandt andet viste han, hvordan man sætter hælen ned i skovbunden først for at larme mindst muligt.

Med publikumsjagten ønsker arrangørerne at tage naturvejledningen et skridt længere ud, så familierne kan opleve, hvad en tur i skoven også kan byde på. De fremmødte var glade for det initiativ.

– Mine børn ville gerne med, selvom de er teenagere. Det er super at få lov at komme med ud i naturen. Det er ikke så meget for jagtens skyld, men det er sundt for ungerne at prøve at komme med på sådan en tur, sagde Jeanette Braagaard fra Charlottenlund, der havde taget familien med.

Det lykkedes dog ikke at skyde en buk torsdag aften.