Beboere kæmper for sikker vej

Foto: Lars Skov
090511 Villingerød, Trafikgruppen er bekymret over den hurtige trafik gennem svingene på Villingerødvej
  Foto Lars Skov
090511 Villingerød, Trafikgruppen er bekymret over den hurtige trafik gennem svingene på Villingerødvej Foto Lars Skov © Lars Skov

Villingerød: På Villingerødvej er der et sving, som har resulteret i tre solouheld bare i år. Sidste gang røg en passager gennem bagruden. Det har fået Villingerød og Omegns Bylaug til at oprette en Trafikgruppe, der kæmper for at få stærekasser og cykelstier sat op.

Desuden vil de sætte fokus på, hvordan man kan gøre det nemmere for turister at opleve den skønne natur i området. Lige nu er det svært, fordi man ikke tør cykle eller gå på strækningen mellem Esrum og Dronningmølle.

– Det hele startede med, at vi tænkte, vi har sådan et pragtfuldt område, og vi vil gerne dele det med andre på en god måde, så man kan opleve dyre- og fuglelivet samt rigtig landbrug og ingen golfbaner. Det er vi stolte af, og samtidig enormt kede af det, fordi vi har udsigten og kan se det ske, siger Stine Bosse, tidligere koncernchef i TrygVesta, der bor lige efter svinget. Hun henviser til, at hun kan sidde og iagttage, at bilister kommer susende i det kringlede sving uden at tænke over, om der nu kommer et hold cyklister lige om lidt.

I november 2010 holdt trafikgruppen derfor sit første møde for at komme med nogle konstruktive og konkrete forslag til nogle løsninger for trafikken i området. Det har resulteret i et oplæg med en overordnet plan for hele området, og de håber, at få sagen taget op politisk.