40 år med dagligvarer: Ikke to dage er ens

Souschef i Meny i Græsted, Søren Pedersen, kan snart fejre 40 års jubilæum i butikken.

40 år med dagligvarer: Ikke to dage er ens

Søren Pedersen har arbejdet 40 år i dagligvareforretning i Græsted. Foto: Camilla Nissen.

Navne Søren Pedersen, souschef hos Meny i Græsted, var blot 20 år, da han havde første arbejdsdag i dagligvareforretningen. I dag er han fyldt 60 år, og bortset fra en kort afstikker til Hornbæk, har han 5. april været ansat i forretningen i 40 år.

– Årene går jo bare, når man har det godt, siger Søren Pedersen, der også har boet i Græsted i alle årene.

– Jeg kender alle kunderne, og der er mange, der gerne vil snakke. Men jeg skal jo også arbejde engang i mellem, siger han med et glimt i øjet.

I den tid har der været tre forskellige købmænd, forretningen har skiftet navn en del gange, og arbejdsgangene har ligeledes forandret sig gennem tiden, fortæller han i anledning af sit jubilæum.

– Undervejs har der været en del udvikling. Der er bygget til flere gange, og der er en del, der er blevet nemmere med teknologi, for eksempel prismærkning.

Det var den nuværende købmand, Christian Larsens far, Morgens, der havde butikken i 1983, da Søren Pedersen begyndte i forretningen. Senere overtog sønnen Henrik, der er Christians bror, inden Christian selv kom til.

– I dag er jeg købmandens højre hånd med ansvar for frost og kolonial sammen med en kollega, Mark. Samt tips og postansvarlig. Man får lov at tage noget ansvar, og der er ikke to dage, der er ens. Det er nok også noget af det, der gør, at jeg er blevet her.

En af de oplevelser, der skiller sig særligt ud, var i begyndelsen af 00’erne, hvor butikken havde solgt lottokuponer med milliongevinster – tre gange i træk.

– Så begyndte folk at komme langvejs fra for at købe kuponer, og vi kom i tv, siger han.

Søren Pedersens jubilæum markeres med reception den 5. april fra klokken 14-16 på lageret i Meny i Græsted. Alle er velkomne, og der vil være lidt at spise og drikke.

Søren Pedersen har arbejdet 40 år i dagligvareforretning i Græsted. Foto: Camilla Nissen.