154 mestre fejret i Kultursalen

Idræt: Sofie Rosshaug fra Gilleleje Bokseklub blev kåret som Årets Fund, mens Flemming Erik Pedersen fra Vejby IF og Vejby Billardklub blev Årets Leder ved kommunens årlige idrætsprisuddeling.

En sal fyldt med mestre

Gribskov Kommune fejrede torsdag aften sine idrætsmestre i Kultursalen.

Foto: Foto: Jan F. Stephan

En festlig fyldt Kultursal kunne torsdag aften glæde sig over Gribskovs dygtige idrætsudøvere til den årlige idrætsprisuddeling, hvor 250 mennesker var inviteret til spisning og fejring, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Alle Gribskov-idrættens 154 mestre fra det forgangne år i deres respektive idrætsgrene skulle modtage medaljer og hyldest for deres indsats.

Efter faneindmarch var der velkomsttaler af borgmester Bent Hansen og formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Forebyggelse Pia Foght til de forsamlede mestre.

– Jeg kunne tale hele aftenen om hvor kæmpe stor respekt, vi har for alle jer, der er en del af idrætsforeningerne i Gribskov, men jeg vil begrænse mig til blot at sige ’tak’. Tak til alle jer her i salen, og tak til jeres klubkammerater, trænerkollegaer, bestyrelsesmedlemmer og forældre der giver en hånd i ny og næ. I er ’En del af noget større’ og vi er stolte af, at I er en del af Gribskov, sagde udvalgsformanden.

Årets Leder

Ud over de mange mestre skulle Årets Leder og Årets Fund kåres. Flemming Erik Pedersen, kasserer i fra Vejby IF og formand for Vejby Billardklub løb med aftenens første titel.

– Det er altid en stor glæde at få lov til at hædre en borger, der gennem det meste af sit liv har lagt alle kræfter i at skabe rammerne om et godt idrætsliv for børn og voksne i Gribskov. Og den glæde har jeg i dag (…) Roller som bestyrelsesmedlem og kasserer kan ofte virke usynlige, men er altafgørende for en velfungerende forening, og det er tydeligt at din indsats er meget værdsat, sagde borgmester Bent Hansen.

Borgmester Bent Hansen overrakte beviset på kåringen til Årets Leder til Flemming Erik Pedersen. Foto: Jan F. Stephan

Som formanden i Vejby IF, Niels Jørgen Larsen, havde gjort opmærksom på i sin indstilling, så har Flemming Erik Pedersen i øvrigt taget sin tørn i andre lokale sammenhænge som borgerforening og gadekærslaug og senest med i opstarten af Vejby Oktoberfest.

Årets Fund

Boksekometen Sofie Rosshaug fra Gilleleje Bokseklub blev kåret som Årets Fund i konkurrence med et håndboldtalent, en springrytter, en karateudøver og en bokser.

– At vi har så dygtige, unge sportsfolk i Gribskov er imponerende. Hver enkelt af disse fire lever op til værdigheden som Årets Fund, og det har været svært at afgøre en vinder, sagde udvalgsformand Pia Foght.

I sin tale til vinderen Sofie Rosshaug fremhævede Pia Foght, at Sofie sideløbende med sin idrætskarriere passer sin uddannelse på gymnasiet, og at hun er en inspiration for andre små piger og drenge til at drømme stort.

Årets Fund Sofie Rosshaug mellem næstformand Helle Blomsterberg og formand Pia Foght fra Udvalget for Kultur, Idræt og Forebyggelse.

Senest er Sofie Rosshaug blevet udtaget af bokseforbundet som en af de få, der skal forsøge at kvalificere sig til OL i 2024, som længe har været Sofies drøm. I indstillingen, som var indsendt af Oliver Møllenberg fra Gilleleje Bokseklub, stod blandt andet:

’Sofie vidste allerede som 4-årig, at hun ville bokse. Hun skulle dog være fyldt 10 år, før hun kunne blive medlem af en klub, og har siden den dag målrettet arbejdet mod at blive den bedste. Gennem hele sin sportslige karriere har hun udvist en utrolig disciplin og arbejdsomhed i forbindelse med sin træning, samtidig med at hun gennemfører en 4-årig gymnasieuddannelse. Sofies talent og potentiale er kæmpestort og har allerede resulteret i titler som dansk mester 2022, sjællandsk mester 2022, sølvmedalje ved U19 VM 2022, bronzemedalje ved U19 EM 2021, nordisk mester 2022 og derudover guldvinder ved adskillige internationale landsholdsturneringer.’

fsp