Underskud på skole dækkes af kassen

Foto: Mogens Lange

Tune: Lundegårdsskolen forventes i løbet af 2009 at få oparbejdet et underskud på ikke mindre end 1,5 millioner kroner.

I januar 2008 havde skolen oparbejdet et underskud på 935.000 kroner, hvilket angiveligt skyldtes et mangelfuldt overblik over det udmeldte budget og forbruget heraf. I juni måned modtog skolen af samme grund et ekstraordinært tilskud på 650.000 kroner fra Greve Kommune.

I slutningen af 2009 forventes det akkumulerede underskud dog at være oppe i nærheden af i alt 1,5 million kroner. Et faldende elevtal, uden at det samtidig har været muligt at reducere antallet af klasser, spiller en væsentlig rolle i dette regnskab.

Da sagen blev behandlet på seneste byrådsmøde i Greve gjorde Kai Nielsen fra Venstre opmærksom på, at de mindre skoler i kommunen alle havde en dårlig økonomi.

– Men flertallet i byrådet har ladet stå til, og de bærer det fulde ansvar for efteregningen på 1, 5 million kroner. Vi foreslår en fælles ledelse og en fælles administration for de to skoler i Tune, men fortsat to undervisningssteder, sagde han, da sagen blev behandlet af byrådet.

Kai O. Svensson fra SF lod sig dog ikke sådan kyse.

– Du glemmer helt at tage de mange positive ting med, som der er ved en lilleskole. Og desuden mener jeg, at formanden for skolebestyrelsen skulle have reageret over for de dårlige tal noget før. Det ville jeg have gjort, hvis det var mig, der sad i bestyrelsen, slog han fast.

Flertallet i byrådet besluttede at finansiere det resterende akkumulerede underskud på 667.000 kroner med penge fra kassen i 2010.