Tiltale mod 25-årig: Tvang offer til at sige undskyld og “Fuck Brothas”

Greve: Det er ikke kun indsmugling og salg af kokain, en 25-årig mand er tiltalt for ved Retten i Roskilde også brutal vold er en del af anklageskriftet.

Tiltale mod 25-årig: Tvang offer til at sige undskyld og “Fuck Brothas”

Greve: En 25-årig mand har spillet en større rolle omkring organiseret narkohandel og generelt været en større del af miljøet, end han undervejs i retssagen har givet udtryk for. Det er anklagemyndighedens påstand i en sag, hvor den 25-årige blandt andet er tiltalt for indsmugling og salg af flere kilo kokain, køb og salg af flere skydevåben og brutal vold.

Selv har den 25-årige under retssagen forklaret, at han ved en enkelt lejlighed har hjulpet sin fætter med at få penge ud af landet i forbindelse med indsmugling af 10 kilo kokain, og at han har besiddet en gaspistol.

Afhøringen af den 25-årige har strukket sig over tre retsdage, med afhøringer af enkelte øvrige vidner undervejs, og på retssagens fjerde dag, var det blevet tid til de voldelige dele af anklageskriftet.

Her er den 25-årige blandt andet tiltalt for, at han sammen med en anden har holdt en mand fanget og udsat ham for brutal vold ved at slå og sparke ham i ansigtet, mens han lå på gulvet med hænderne tapet sammen bag ryggen. Det fremgår af anklageskriftet, at de tvang manden til at tage bukserne af, mens de filmede episoden.

Videoen har siden floreret i det kriminelle miljø, og selvom den blev afspillet for lukkede døre af hensyn til offeret på videoen, så blev der vist transkriberinger af det, der bliver sagt på den.

Her fremgik det, at gerningsmænd på videoen fortæller offeret, at han skal sige “Fuck Brothas” med henvisning til bandegrupperingen. Anklagemyndigheden mener, at den 25-årige selv har tilknytning til grupperingen Sydkystgruppen fra Vestegnen.

Derudover bliver offeret instrueret i at sige undskyld til tre navngivne personer, herunder navnet på den 25-årige.

Den 25-årige forklarede, at han ikke havde noget med volden eller videoen at gøre, men at den var på hans telefon, fordi han havde fået den tilsendt, og at der var flere personer, der havde sendt dem til ham, fordi den type videoer var i omløb. Han forklarede også, at han vidste, hvem offeret på videoen er.

– Er det dig, der har iværksat, at (offerets navn, red.) skulle fanges?, ville anklager Ulrik Birk gerne vide.

– Nej på ingen måde. Jeg har ikke noget imod ham, og jeg har ikke ønsket, at det skulle ske mod ham eller foranlediget det på nogen måde, lød det fra den 25-årige.

– Jeg ved, at han blev uvenner med nogle af mine kammerater, men han er også en af mine kammerater. Men jeg ved ikke, hvorfor det skulle ske, og jeg er ikke bekendt med episoden.

– Han bliver bedt om at sige undskyld (den tiltaltes navn, red.) er det dig, han skal sige undskyld til, spurgte Ulrik Birk.

– Det tror jeg, han var blevet uvenner med nogle af mine kammerater, og jeg ved ikke, om der er nogen, der mener, de har gjort mig en tjeneste ved at gøre det her.

Har du bedt nogen om at give ham en lærestreg?

– På ingen måde, og jeg har ikke foranlediget til det eller deltaget i det på nogen måde, svarede den 25-årige.

Offeret på videoen afhøres efter planen i næste uge, men det er tvivlsomt, om han vil sige noget. Det har ingen af vidnerne gjort indtil videre i retssagen, og det var også tilfældet fredag, hvor en HA-rocker ikke kunne huske noget som helst om handel med tre våben, som han blev dømt for besiddelse af i sommeren sidste år.

En mand, som den 25-årige sammen med en medtiltalt 26-årig skulle have holdt fanget og truet på livet med en pistol for tindingen , fordi han angiveligt havde stjålet penge og narko fra dem, kunne heller ikke huske noget, men understregede, at han aldrig havde set de to mænd, som sad på anklagebænken.

Retssagen fortsætter i næste uge.