Svindler lokkede dankort fra ældre kvinder

Bedrageri: To ældre kvinder fra henholdsvis Greve og Solrød blev torsdag lokket til at udlevere deres dankort til en mand, som udgav sig for at være fra banken.

Svindler lokkede dankort fra ældre kvinder

Foto: Thomas Olsen

Foto: Thomas Olsen

En 80-årige kvinde fra Greve anmeldte torsdag eftermiddag klokken 14.41, at hun om formiddagen havde været udsat for bedrageri, da hun blev ringet op af en person, der udgav sig for at være fra Danske Bank. Den falske bankmand sagde, at hendes konto var blevet hacket, men at han kunne hjælpe. Kort efter kom en mand til hendes adresse for at hente kvindens kreditkort og kode.

Manden, som hentede kortet, beskrives som: ca. 20 år, hvid i huden, smalt ansigt og spinkel af bygning og talte dansk. Han var iført spraglede bukser og en blå jakke.

Dem hun talte med fremstod meget troværdige, og hun fik tiltro til, at de ville hjælpe hende, har hun forklaret til politiet. den 80-årige kvinde afleverede derfor sit kreditkort og kode, men senere blev kortet misbrugt i Ishøj, hvor der blev hævet 15.000 kroner.

Klokken 16.46 anmeldte en pårørende til en 81-årig kvinde fra Solrød, at hun dagen før var udsat for svindel. En mand fra banken ringede og sagde, at den 81-årige skulle have et nyt dankort, så de ville afhente hendes nuværende dankort derhjemme. Den 81-årige udleverede dankortet og koden til en mand, der dukkede op på bopælen. Efterfølgende blev der hævet 5300 kr på dankortet. Kortet var nu blevet spærret, og de pårørende anmeldte sagen.

Politiet efterforsker nu de grove bedragerisager, og skal afhøre den 81-årige til sagen. Det kan ikke siges for tit. Banken eller andre myndigheder beder aldrig om at få udleveret kort eller koder, lyder meldingen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

– Tal med dine ældre pårørende om risikoen for at blive snydt: Sig de skal smække på, hvis de modtager opkald fra personer, de ikke kender, som spørger til bank og pengesager, siger kommunikationsmedarbejder Charlotte Tornquist, Midt- og Vestsjællands Politi.

Foto: Thomas Olsen Foto: Thomas Olsen