Sosu-medarbejdere får Greve-tillæg

Løn: Greve Kommune og fagforeningen FOA har indgået en ny aftale om et særligt Greve-tillæg til sosu-medarbejdere.

Greve: En fuldtids sosu-medarbejder i Greve Kommune får fremover mere i løn. Det er resultatet af en ny aftale mellem kommunen og FOA. Det nye såkaldte Greve-tillæg betyder, at sosu-medarbejdernes løn kommer på niveau med omegnskommunerne.

Grevetillæg til sosu-medarbejdere

Borgmester Pernille Beckmann lægger vægt på, at Greve Kommune fortsat kan tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere.

– Greve Kommune skal ikke være lønførende, men kommunen skal heller ikke sakke bagud. Med Greve-tillægget sørger vi for, at kommunen fortsat er en attraktiv arbejdsplads for dygtige medarbejdere, siger hun.

Lønnen skal være i orden

Fællestillidsrepræsentant for FOA Anna Jensen er tilfreds med, at det er lykkes at indgå en aftale, som betyder, at hun og hendes kollegaerne får flere penge for deres arbejde:

– Vi er glade for at arbejde i Greve Kommune, og det betyder naturligvis meget for os, at lønnen også er i orden, så vi følger med i forhold til nabokommunerne. Det giver også et bedre arbejdsmiljø, når kollegaerne er mere tilfredse, siger hun.

Greve-tillægget bliver en del af lønnen for alle sosu-medarbejdere. Tillægget er på 6.000 kroner om året for en fuldtidsansat og mindre for deltidsansatte. Desuden er der nogle få sosu-medarbejdere, der allerede får større tillæg, og som derfor ikke får hele Greve-tillægget.

Camilla Nørreskov Jensen, Dorthe Nørregaard Hansen og Anne Jensen, der er fællestillidsrepræsentant, arbejder som sosu-medarbejdere på Kompetencecenter for demens, Nældebjerg Plejecenter. Det betyder meget for dem, at lønnen følger med i forhold til nabokommunerne. Foto: Greve Kommune