Socialdemokratiet vælger ny gruppeformand

Socialdemokratiet vælger ny gruppeformand

Greve: Den socialdemokratiske byrådsgruppe har valgt Bjarke Abel som ny gruppeformand, da John T Olsen, der har haft posten i de seneste fire år, har valgt at træde tilbage.

Det sker efter en periode med sygdom.

– Jeg har været igennem en periode med sygdom, da jeg har haft en mindre blodprop tidligere på vinteren, som jeg heldigvis er kommet fint igennem. Jeg bliver naturligvis i politik, da jeg elsker at arbejde for kommunens borgere, men arbejdsbyrden bliver bare lidt mindre for mig nu, siger John T. Olsen.

Bjarke Abel stillede sig på byrådsgruppens gruppemøde 26. januar til rådighed som ny gruppeformand, og det var der opbakning til.

– Først og fremmest vil jeg takke John for et fremragende stykke arbejde, hvor John har centreret partiet på den samarbejdende flanke i Greve Kommune, siger Bjarke Abel, og fortsætter:

– Jeg har siddet i byrådet siden 2009, så jeg ser ind i kendt terræn som vores nye gruppeformand. Jeg kommer til at lede med skarpt blik på kommunens velfærdsområder, og ikke mindst med økonomisk ansvarlighed, for der skal prioriteres hårdt i denne tid som lokalpolitikker.

Bjarke Abel overtager John T. Olsens plads i Økonomiudvalget, og bliver ny 2. viceborgmester i Greve kommune. John overtager Bjarkes plads i Klima-, Teknik- og Miljøudvalget.

– Vi har en byrådsgruppe med dygtige og engagerede personer. Dem vil jeg gerne arbejde med at få bragt endnu mere i spil, så vi kan få endnu større indflydelse.

– Desuden mener jeg, at det er vigtigt, at Socialdemokratiet som oppositionens største parti fortsat tager lederskabet på sig, så borgerne kan se et samarbejdende byråd, selvom vi er forskellige partier.

Det betyder, at jeg vil arbejde benhårdt for politisk indflydelse, men også sætte foden ned, når tiden er til det, udtaler Bjarke Abel.

Bjarke Abel har være valgt til Greves byråd i 2009, 2013, 2017 og igen i 2021, og har siddet i de fleste udvalg i byrådet. Bjarke har en lang karriere bag sig, og har bl.a. i en længere årrække været selvstændig. I dag arbejder han med logistik og salg af vacciner, og har været bosat i Greve Landsby i snart 30 år.

Socialdemokratiet tager i 2024 stilling til, hvem der skal være partiets spidskandidat frem mod kommunalvalget i 2025.

Bjarke Abel overtager posten som gruppeformand fra John T. Olsen. Foto: Emil Kristensen