Snød 92-årig kvinde for 74.000: Får tre måneders fængsel

Dom: En 34-årig mand fra Greve skal tre måneder i fængsel, efter han bedrog både en 92-årig kvinde samt købere af falske festivalbilletter.

Snød 92-årig kvinde for 74.000: Nu er dommen faldet

Arkivfoto

Foto: Jeanne Kornum

Greve: En 92-årig kvinde blev af en 34-årig mand fra Greve overtalt til at udlevere adgangskoden til sin netbank, hvorfor manden lykkedes med at bedrage hende for 74.000 kroner.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Anklagere i et tweet mandag, som kommunikationschef i Midt- og Vestsjællands Politi, Thomas Kristensen, uddyber:

– Som regel er det muldyrene i sådanne sager, vi får fat i, men i det her tilfælde er der tale om en mand, der har været i direkte kontakt med ofrene, fortæller han.

Muldyr forstås her som personer, der vidende eller uvidende overfører illegalt erhvervede penge mellem forskellige konti og derfor agerer en form for bindeled mellem ofre og gerningsmænd.

Bedrog flere

Det fremgår desuden, at bedrageriet af den 92-årige kvinde ikke er det eneste, han modtager sin dom for. Tidligere har han nemlig over Den Blå Avis solgt tre fiktive festivalbilletter.

Forholdene daterer tilbage til 2019, kan Thomas Kristensen desuden oplyse. Og straffen på de tre måneders fængsel skal ses som en akkumuleret straf for bedrageriet samt en tidligere dom i en udeblivelsessag vedrørende færdselsforhold, som han har afsonet til nu.

Den 34-årige udeblev fra retten, hvorfor det ikke kan siges, hvorvidt denne vil anke dommen eller ej.