Politikere så på fysisk skolemiljø

Elever fra Holmeagerskolen har tidligere været aktive i miljøsammenhænge. Arkivfoto
Elever fra Holmeagerskolen har tidligere været aktive i miljøsammenhænge. Arkivfoto

Elever og lærere på Greves folkeskoler var velforberedte, da politikere kom på besøg for at se, hvordan det står til med skolebygningerne i kommunen.

Medlemmerne fra de poliske udvalg, som har med skoler at gøre, ville selv se og opleve, hvordan skolernes indeklima, lys, lyd, luft og orden har det. Og alle steder mødte udvalget velforberedte elever og skoleledere.

På Holmeagerskolen viste 8.A et apparat frem, som måler indeklimaet i deres klasseværelse. Luften er altid fin før klokken 8, men kort efter at klokken har ringet ind, bliver luften dårlig.

Byrådet har afsat 80 millioner kroner til kvalitetsløft på kommunens skoler, og selvom beløbet er stort, er det slet ikke penge nok, konstaterede politikerne på deres rundtur.

– Vi fik et fælles billede af, hvordan kvaliteten er på skolerne. Nu kigger vi på, hvordan vi får mest for pengene. Nogle steder skal der i forvejen gennemføres en reparation eller renovering. Der kan vi måske lægge penge oveni, så skolen også får noget ekstra, når håndværkerene alligevel er i gang, siger borgmester Pernille Beckmann.