– Pinot Noir er en fed sniffervin

Foto: Bjørn Armbjørn

Greve: Der blev både hygget, smagt og lært, da omkring 80 vinentusiaster onsdag deltog i vinaften i Portalen. Her fortalte Anders Qwist og Jonas Laulund fra Vinslottet om fem forskellige vine – en fra Chile, en fra Argentina, en fra New Zealand og to fra Italien.

En af de vine kom fra Chile og var lavet på den kendte Pinor Noir-drue. Som det første spurgte Anders Qwist, om navnet fik en klokke til at ringe i lokalet, og der lød et 'ja' fra det meste af rummet.

– Pinot Noir er en l'enfant terrible. Den er lille og tyndskallet. Hvis man skal vise, hvad man kan, så skal man lave Pinot Noir. Druen er meget følsom, forklarede han.

Herefter fulgte, som ved de andre vine, en lille fortælling om Chile.

Da Anders Qwist skulle betegne druen, sagde han blandt andet:

– Pinot Noir er en fed sniffervin.

Det medførte en bred latter fra deltagerne. Det understregede, at mange havde noget forhåndskendskab til vin. Samme effekt havde det, da Jonas Laulund fortalte om sin »arbejdsskade«, der har medført, at han nogle gange tager sig selv i at ryste kaffen om morgenen, som man gør, når man tjekker vines fald.

Et andet muntert indslag kom i forbindelse med smag.

– Intet er rigtigt eller forkert med vin. Generelt kan man sige, at smagsløgene arbejder sig fra sød til tør. Hvis man bryder sig om et højt syreniveau, har man nok drukket i lidt tid. Man starter som regel med de sødere. Dem, der godt kan lide en Pinot Noir, har nok drukket vin i lang tid, sagde Anders Qwist, mens tilhørerne kvitterede med grin.

Det tog omkring 2½ time for de to vin-entusiaster at føre deltagerne på en vinrejse med de fem forskellige vin. Flere blev efter arrangementet for at hygge lidt videre.

Arrangementet er tænkt som det første af flere læserarrangementer i samarbejde mellem lokalavisen Sydkysten, der er en del af Sjællandske Medier, og Vinslottet A/S.