Pernille Høxbro nyder sit nye lokalområde: Som nat og dag

Der er stor forskel på at være travl lokalpolitiker og bo på Frederiksberg til at træde helt ud af politik efter 26 år og flytte til Karlslunde. Men især de naturlige omgivelser er noget, Pernille Høxbro sætter pris på ved sin nye bopæl.

Karlslunde og Frederiksberg er nat og dag, men Pernille Høxbro nyder tilværelsen i sit nye lokalområde

Pernille Høxbro byttede for et par år siden Frederiksberg ud med Karlslunde.

Foto: Foto Jens Wollesen

Der er ikke mere end omtrent 25 kilometer mellem Frederiksberg og Karlslunde. Men forskellen er stor, hvis man taler befolkningstæthed, natur og grønne omgivelser.

Det er med andre ord ”nat og dag”, som Pernille Høxbro forklarer. Hun har længe boet på Frederiksberg og har i 26 år bestredet forskellige politiske poster i kommunalbestyrelsen. Men i sommeren 2019 blev det officielt, at tiden som lokalpolitiker nu var forbi, eftersom Pernille Høxbro sammen med sin mand Søren havde valgt, at deres liv skulle fortsætte i Karlslunde.

– Hver søndag de sidste 26 år er gået med at læse sager for at være klar til de møder, der var i løbet af ugen, så selvfølgelig er det en kæmpe forandring, siger Pernille Høxbro og uddyber:

– Men det er væsentligt nemmere at håndtere en forandring, når man selv aktivt er med til at tage beslutningen.

Hun tager imod på adressen i Karlslunde med god gang i pejsen, da ”det ikke skal hedde sig, at vi sidder og fryser”. På første sal ligger hjemmekontoret, hvor Pernille Høxbro driver sin advokatforretning. Udsigten derfra til Karlslunde Mose er ikke noget, man kan brokke sig over, og er et af flere eksempler på det, hun fremhæver først ved området – nemlig de naturlige omgivelser.

– Jeg har moseudsigt fra kontoret, jeg får ofte øje på gæs, køer og fugle, og det tager ingen tid at køre ned til stranden. Der er dejlig stille og fredeligt, og der er et godt naboskab her i Karlslunde, siger hun.

Flere store resultater

Det er selvsagt blevet til lidt af hvert, når det kommer til politiske resultater, man kan fremhæve efter 26 år.

Af poster er det for eksempel blevet til en lang række udvalgsformandskaber, og hun har været medlem af Økonomiudvalget alle årene. Alligevel nævner Pernille Høxbro det at få lavet en hjemløse-strategi og sænket hjemløshed blandt unge som et eksempel på noget, ”hvor man virkelig gjorde en forskel”. Også det at få etableret et ”værksted” for udviklingshæmmede i en gammel TDC-bygning for, at de kunne have et fællesskab, og ikke holde til uden for Frederiksberg, bliver nævnt.

– I det hele taget synes jeg, jeg har været enormt privilegeret, når jeg i 26 har kunnet være folkevalgt og undervejs også overleve et partiskifte. Jeg kan godt se, jeg har arbejdet meget, men jeg har altid lavet noget, jeg har syntes var sjovt, siger hun og fortsætter:

– Men lokalpolitik er virkelig det sjoveste, man kan lave ved siden af sit arbejde, og jeg ville ønske, flere unge engagerede sig.

Partiskiftet relaterer sig til 2007, hvor Pernille Høxbro efter at være uenig i den landspolitiske linje hos Radikale Venstre endte med at skifte til De Konservative.

Det er altså blevet til lidt af hvert i løbet af de 26 år. Erfaringen er imidlertid ikke noget, Pernille Høxbro regner med at gøre brug af i det lokale byråd:

– Der er ikke noget værre i politik end folk, der ikke kan finde ud af at stoppe, og det ville også virke irriterende, at jeg skulle komme og sige, hvordan tingene skal være. Så godt kender jeg heller ikke Greve endnu, men jeg synes overordnet, vi har en veldrevet kommune, siger hun.

Frokost på stranden

Når det kommer til Pernille Høxbros arbejdsliv, er der ikke de store ændringer i sigte. I hvert fald ligger det ikke i kortene, at hun holder op nu og her:

– Og så hjælper det heller ikke, at min mand vil arbejde, til han er 80, siger hun og griner.

Noget, hun dog ved, hun vil glæde sig til at bruge mere tid på efter pension, er at få læst endnu flere bøger – og bruge naturen i området endnu mere, herunder vinterbade noget mere. Også at bruge mere tid i sit sommerhus ved Vesterhavet er noget, hun ser frem til.

En sommerdag kunne Pernille Høxbro ikke dy sig for at sende et billede fra stranden til sin søn, som hun har fra et tidligere ægteskab, og som til sommer bliver advokat. Teksten til billedet var ”det kan også være en dag, at du får lov at spise frokost ved stranden”.

Mere tid i naturen, sommerhuset og læsning er noget af det, Pernille Høxbro ser frem til, når hun en dag går på pension. Det ligger dog ikke i kortene foreløbig.