Musikalske talenter strømmer til Greve

Lørdag den 12. marts er Den Musiske Skole i Greve vært for den årlige talentkonkurrence Unge Spiller Klassisk. Et arrangement, som hvert år tiltrækker talenter, der drømmer om en karriere inden for den klassiske musik.

Luften er tyk af både nervøsitet og spænding, når Den Musiske Skole i weekenden slår dørene op for den populære musikkonkurrence Unge Spiller Klassisk (USK). 70 håbefulde og velforberedte talenter fra hele Region Sjælland vil strømme til musikskolen for at vise deres musikalske evner frem.

Ifølge musikskoleleder Torben Puggaard er USK en unik mulighed for de unge talenter til at snuse til den klassiske musiks verden:

– USK er en seriøs musikkonkurrence i børnehøjde. Alle deltagere får en 1.- 2. eller 3. pris samt en udtalelse fra tre kompetente dommere. Men der er ingen, der går derfra som tabere. Derfor kan alle være med uden at 'slå sig', siger han.

Med fremme

Den Musiske Skole er flot placeret i feltet. Musikskolen udklækker mange talentfulde elever, hvilket tydeligt ses i en konkurrence som USK.

– Vi har mange elever, som modtager flotte priser og udtalelser, og også enkle af de mere sjældne talentpriser går til Greve, siger Torben Puggaard.

Ud af de 70 deltagere, som stiller til start i konkurrencen, er ikke færre end 25 fra Den Musiske Skole. Det gør musikskolen til den bedst repræsenterede ved stævnet.

Man er velkommen som publikum. Torben Puggaard lover 'Musikoplevelser for alle'. Dørene på Den Musiske Skole åbner kl. 8.00, og de første talenter går på scenen kl. 9.00. Det koster ikke noget at deltage.