Museum byder velkommen til at opføre sig ordentligt

Museum sætter fokus på ordentlig opførsel i ferien
Foto: 919039361464473

Mosede: I uge 7 og 8 kan hele familien dyste i god opførsel og gode manérer a la Emma Gad, når Mosede Forts egen gullaschbaron går rundt i kasematterne og viser jer, hvad der er god takt og tone.

At Danmark ikke var en aktiv del af 1. Verdenskrig gjorde, at landet kunne handle med begge de krigsførende parter. Dansk kødkonserves (dåsemad) blev et dansk eksporteventyr i krigens første år, men dele af den danske befolkning så skævt til dem, som tjente stort på verdenskrigen, og derfor fik handelsmændene øgenavnene gullaschbaroner og minutmillionærer.

Gullaschbaronerne vidste ikke altid, hvordan man skulle begå sig i de finere kredse, og derfor kunne de drage nytte af bogen Takt og Tone – Hvordan vi omgaas, som Emma Gad udgav i 1918. Bogen vejledte nemlig de nyrige i borgerskabets dyder.

Mosede Fort sætter fokus på den gode opførsel i vinterferien. Pressefoto

I de to vinterferieuger er der dagligt børnerundvisninger efterfulgt af en konkurrence, når dysten om Den Gode Opførsel fløjtes i gang. Her kan du få bevis for, om du har bedre bordskik end din bedstemor, en smukkere håndskrift end din far, en rankere holdning end din lillesøster og meget andet. Efter dysten er der uddeling af diplomer og mulighed for at kaste efter gullaschdåser ned i fortgårdens skydeskur.

Praktisk om dagens program:

Familieaktiviteterne foregår fra tirsdag den 14. februar til og med fredag den 24. februar (museet har lukket om mandagen). Kom med på børnerundvisningen kl. 11.15 eller kl. 12.30. Læs mere på mosedefort.dk.