Lokal butikschef: Det er svært at forstå, at Irma-pigen ikke skal være her

Lokal butikschef: Det er svært at forstå, at Irma-pigen ikke skal være her

Greve: Der er ikke længe til, at Irma på Greve Strandvej kan fejre 10 års fødselsdag, og butikschef Helene Christensen lover, at den nok skal blive fejret med bravour, selvom nyheden om, at Coop har valgt at lukke Irma-kæden.

– Det er svært at forstå, at Irma-pigen ikke skal være her længere, og det er klart, at der har været en nedtrykt stemning hele dagen, siger Helene Christensen.

– Men vi holder fast i at fejre vores fødselsdag som planlagt, og det skal nok blive med samme gejst som altid, for det er vigtigt at få sagt farvel til kunderne i Greve.

Coop har meldt ud, at 17 Irma-butikker lukkes helt, 11 butikker bliver til Brugsen og Irma på Greve Strandvej er en af de 28 butikker, der bliver omdannet til en Coop 365discount. Coop har også fortalt, at kædens omtrent 2000 ansatte så vidt muligt vil blive tilbudt job andre steder i koncernen.

Helene Christensen fortæller dog, at meldingen har påvirket medarbejderne i den lokale butik, som reelt ikke ved, om de står uden job, når lukninger og omdannelser er ført ud i livet.

– Det har været en hård dag, og aller er rystede over den melding, der kom fra ledelsen, så vi har brugt meget tid på at trøste hinanden, siger Helene Christensen.

Hun har også en opfordring til de mange trofaste kunder, fordi der allerede er flere, som er bekymrede over, at der er varer, de ikke vil kunne få fingrene i, når Irma-kæden lukker.

– Jeg kan sagtens sætte mig ind i deres frustrationer, men jeg håber, at kunderne vil vise lidt hensyn til medarbejderne, som reelt ikke ved, om de har et job i fremtiden, siger Helene Christensen.

Brænder for Irma

Butikschefen fortæller, at hun kom på overarbejde, da hun, sammen med de øvrige butikschefer, var indkaldt til stormøde tirsdag morgen klokken 8.30. Her blev de præsenteret for planerne om Irmas fremtid, og derfor fik hun travlt med at kontakte samtlige af butikkens medarbejdere, så de ikke først skulle få nyheden, da den blev meldt offentligt ud klokken 11 tirsdag formiddag.

– Jeg nåede heldigvis at få fat i de fleste, men der var et par stykker, blandt andet en, der er ude at rejse, som jeg ikke fik fat i, siger Helene Christensen, der også beretter om en helt særlig Irma-ånd, som ikke kun hersker i den enkelte butik, men lever på tværs af kædens mange ansatte.

– Der er et enormt stærkt sammenhold, og vi har hinandens ryg. Det er lige meget, om man har været ansat i mange år eller lige er startet, så mærker man det sammenhold, der er.

Netop den særlige Irma-ånd betyder også, at butikschefen vil give den gas, indtil det sidste.

– Mit hjerte brænder for Irma, og det har det gjort i alle årene. Jeg går op i det med liv og sjæl, og det vil jeg fortsat gøre, siger hun.

Irmas butikker kører som normalt frem til 1. april, og herefter vil lukninger og omdannelse af butikkerne begynde.

Helene Christensen har været butikschef i Irma på Greve Strandvej i otte år. Foto: Emil Kristensen