Kunne ikke finde leverandør: Nu kan mindre virksomheder byde ind på hjemmeplejen

Greve: Byrådet har netop genudbudt driften af hjemmepleje i hele kommunen, men ingen leverandører har budt ind med konkurrencedygtige priser. Af samme grund har byrådet besluttet at annullere det store udbud af hjemmepleje, og i stedet får både mindre og større virksomheder nu mulighed for at byde på en del af hjemmeplejens opgaver.

– Vi må desværre erkende, at der ikke er private leverandører som matcher opgaven i forhold til prisen. Det synes jeg er ærgerligt, men man får altså ikke altid præcis det, man allerhelst vil have. Jeg håber, at mindre leverandører nu vil byde på en del af opgaven, så vi stadig kan sikre gode valgmuligheder for de ældre, siger borgmester Pernille Beckmann.

Flere leverandører vil betyde flere administrationsomkostninger, men til gengæld kan Greve Kommunes 1400 modtagere af hjemmehjælp fortsat kunne vælge mellem kommunes hjemmehjælp og en privat leverandør. I hvert fald hvis der kommer nok udbydere af hjemmehjælp til at dække behovet.

Alle de berørte modtagere af hjemmehjælp får et brev fra kommunen om ændringerne, ligesom de berørte medarbejdere er orienteret og får mulighed for at blive virksomhedsoverdraget til den kommunale hjemmepleje.