Køretøjer beslaglagt på baggrund af promiller og hastigheder

I en årsopgørelse fra Midt- og Vestsjællands Politi fremgår det, at i alt 332 køretøjer er blevet beslaglagt på baggrund af forskellige lovovertrædelser. Ni af dem i Greve og Solrød.

Køretøjer beslaglagt på baggrund af promiller og hastigheder
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER

Det er nærmest et køretøj om dagen, der i gennemsnit er blevet beslaglagt i 2022 i Midt- og Vestsjællands Politikreds, fremgår det af en opgørelse fra kredsen.

Således blev der i året beslaglagt 332 køretøjer som følge af grove overtrædelser af færdselsloven. I 50 af de tilfælde var der sågar tale om decideret vanvidskørsel.

Spirituskørsel med en alkoholkoncentration i blodet på over to promille var grundlaget i 36 af sagerne om vanvidskørsel, mens hastighedsovertrædelser på mere end 100 procent over tilladt hastighed var baggrunden i 13 sager. I en enkelt sag kunne kørslen i et motorkøretøj anses som særlig hensynsløst.

– Politiet har fokus på at gribe ind over for de bilister, der har optrådt uansvarligt eller hensynsløst i trafikken, hvilket de mange beslaglæggelser i disse sager om vanvidskørsel viser, siger vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaard fra Færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

De øvrige beslaglæggelser uden for reglerne om vanvidskørsel er typisk sket i tilfælde med gentagne kørsler uden at have erhvervet et kørekort, eller selv om der er sket frakendelse af kørekortet.

Ni lokale tilfælde

I Greve og Solrød Kommuner er der beslaglagt sammenlagt ni køretøjer – alle som resultat af fartovertrædelser eller for høj promille.

Det fremgår af lokale tal, redaktionen er blevet tilsendt.

For Greve er der tale om tre tilfælde af hver, mens det i Solrød fordeler sig med to hastighedsovertrædelser og et enkelt tilfælde af for høj promille.

– Vi tager bilerne fra dem som et middel blandt flere til at holde de farligste bilister væk fra vejene. Hvis man vælger at se stort på færdselslovens regler, så risikerer man altså, at man får bilen beslaglagt, siger vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaard.