Intern strid bag skyderi

Foto: Stina Felby Madsen, Christina Hilstrøm
To familier med banderelationer har længe ligget i strid i Askerød. Det er formentlig den strid, der lå til grund for skyderiet tirsdag aften.
To familier med banderelationer har længe ligget i strid i Askerød. Det er formentlig den strid, der lå til grund for skyderiet tirsdag aften.

Hundige: En 39-årig mand fra boligområdet Askerød i Hundige blev tirsdag klokken 22.20 såret af skud i maven og hånden ud for Agerhuset 4. Politiet vil ikke oplyse de nærmere omstændigheder omkring skyderiet af hensyn til efterforskningen, men ifølge DAGBLADETs oplysninger bunder skyderiet i en længerevarende strid i området mellem to familier med tilknytning til henholdsvis Black Cobra og Borhan-gruppen eller Bloodz, som de også kalder sig.

To mænd på henholdsvis 19 og 44 år, der er i familie med hinanden og bor i Askerød, blev efter skyderiet anholdt i boligområdet.

Det 44-årige skudoffer blev bragt til Køge Sygehus, hvor han straks blev opereret. Han har dog aldrig været i livsfare, oplyser politiet.

Efter at offeret var bragt til Køge sygehus mødte flere af hans venner og familie op foran sygehuset, og ifølge politiet var stemningen meget ophidset, hvorfor der blev sendt flere patruljer til stedet.

Ifølge ledende overlæge på akutafdelingen på Køge Sygehus, Henning Jans, var situationen dog helt under kontrol.

– Det er ophidsende for de fleste, når en man holder af bliver skudt. Og blandt nogle mennesker af anden etnisk oprindelse er det normalt, at der optræder et stort antal mennesker i forbindelse med sådan en episode. Så der var et stort antal mennesker, der talte højt. Men der var ingen dragne lanser, ingen knive og intet knust glas, siger han.

Skudofferet er nu blevet overført til Rigshospitalet, og politiets jurister skulle i dag tage stilling til, om de to anholdte skulle fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.