Hvalpesag kan ende med kæmperegning

Foto: Vincent Byakika
Troja er hjemme hos sine ejere igen. Men den må undvære sin mage indtil videre og de hvalpe, den fik tidligere på året, er væk for altid.
Troja er hjemme hos sine ejere igen. Men den må undvære sin mage indtil videre og de hvalpe, den fik tidligere på året, er væk for altid.

Greve: Er de kamphunde eller er de ikke? Det har politiet og det Greve-par, der fik fjernet deres to hunde og 11 hvalpe, været meget uenige om siden i midten af juli.

De to hunde fik et kuld hvalpe i sommer. Men for sent ifølge den nye hundelov, som dikterer, at hvalpe født af kamphunde efter den 1. juni skal aflives.

Den 16. september blev de 11 hvalpe aflivet, og politiet tilbageholder stadigvæk parrets hanhund, som "bliver mere og mere skør", lyder det fra ejeren.

Mens hundene har været i politiets varetægt, har parret opbygget sig en stor gæld, fordi det er parret selv, der hæfter for opbevaringen af hundene, selv om den ikke er frivillig.

– Der er ikke en afklaring på hanhunden endnu, så vi betaler stadigvæk. Lige nu har vi en regning på 100.000 kroner, og vi frygter, at vi taber sagen om hunden. Det er ikke penge, vi bare har, siger Sacha Sabine Treu til Sydkysten.

– Det koster 200 kroner per hund per døgn, og så løber det jo hurtigt op. Når sagen er afsluttet, skal en dommer tage stilling til, om de skal betale sagsomkostninger, præciserer Per Jacobsen, politiassistent ved Midt- og Vestsjællands Politi

Parret, der af politiet blev anklaget for dyremishandling, er desuden flyttet fra Greve, fordi de følte sig set skævt til af deres naboer.

– I starten blev det jo lagt ud som om, vi var mishandlere. Det ville jeg nok også have reageret på, hvis det var andre. Vi er ikke kendte, der hvor vi er nu, og det er nok lidt af en befrielse, at vi kan få lov til at være i fred, siger Sacha Sabine Treu.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde tirsdag.