Hudplejehold vil slå beløbet fra sidste år

Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen

40.000 kr. og 100 støtter. Det er målet, når Birgit Rudolf, indehaver af Hudplejecentret i Greve, og resten af hendes hold deltager i Stafet for Livet på lørdag. Indsamlingen er allerede godt i gang. Mandag i uge 34 havde Hudplejecentret indsamlet 14.250 kroner og allerede nået deltagermålet med 101 deltagere.

Holdet, som kalder sig "Hudplejecentret – Pink Ladies", deltager for anden gang og består af 11 faste deltagere fra Birgit Rudolfs netværk, der alle er lokale fra Greve og kommer i Hudplejecentret. De resterende tilmeldte er venner, bekendte og – ikke mindst – kunder, som gerne vil støtte op om holdets indsamling.

Sidste år blev det til 30.383 kroner, men det beløb regner Birgit Rudolf og de andre på holdet med at slå i år.

– Vi tænkte, at hvis vi kunne gøre det første år, så kan vi gøre det lidt bedre i år. Og så syntes vi bare, at 40.000 var en dejligt rundt tal, siger hun.

Hun oplever, at det er blevet lettere at få andre med på holdet med de erfaringer, som hun hentede første gang.

– Jeg har en anden indgangsvinkel, fordi jeg har prøvet det før. Det er rigtig rart – også når jeg skal forklare det til mine kunder.

Tæt på kunderne

Igennem sit arbejde på Hudplejecentret stifter Birgit Rudolf ofte bekendtskab med kunders sygdomsforløb og erfaringer med kræft. Det var grunden til, at hun valgte at støtte stafetten, hvor hun sponsorerer mad, tøj og præmier til holdet og bruger sin virksomhed til at nå ud til potentielle deltagere i butikken, på facebook og via sin nyhedsmail.

– Vi har mange kunder om dagen, og hver dag er der nogen, som fortæller om deres oplevelser med kræft. Vi har en del kunder med brystkræft i og med, at vi er i en kvindebranche, siger indehaveren, der laver mange bryn med permanent makeup på kvinder, der har mistet hår efter kemobehandlinger.

Aktiviteter for børn

Op til stafetten er pengene samlet ind gennem holdtilmeldinger, salg af lysposer og konkurrencer. Men når løbet går i gang, vil der også være fem kr. at hente for hver runde, som holddeltagerne løber, betalt af holdets rundesponsor, Audi. Derudover vil der være en række aktiviteter på holdets stand, som henvender sig til hele familien. Her kan man blandt andet finde ansigtsmaling, en hoppeborg og et værksted, hvor børnene kan lave armbånd.

– Hvis børnene ikke har noget at lave, bliver det en trist oplevelse for dem, så de står og hiver i forældrene og ikke gider at være der, forklarer Birgit Rudolf.

Man kan stadig nå at tilmelde sig Hudplejecentrets hold og støtte indsamlingen med 100 kr.