Formalia bremser måske vækstfabrik

Foto: Mogens Lange
Udviklingspark Øresund har pladsen samt det rette miljø til at fungere som vækstfabrik.
Udviklingspark Øresund har pladsen samt det rette miljø til at fungere som vækstfabrik.

Greve: En på papiret tilsyneladende oplagt plan om at etablere en vækstfabrik i Greve Kommune er tilsyneladende ikke så simpel endda.

Gennem Vækstforum Sjælland er der kommet penge tilveje fra en EU-fond til etablering og udvikling af ni vækstfabrikker i Region Sjælland. Der er bevilliget 13,5 millioner kroner, således at de resterende, som er halvdelen, skal finansieres af de kommuner, hvor de enkelte vækstfabrikker placeres.

Imidlertid er der uenighed om formalia i det relevante politiske udvalg, som er Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.

Udvalget holdt møde om sagen, og her har et flertal bestående af formanden, Hans Kristiansen (SF), Thomas Kampmann (K) og Niclas Bekker Poulsen (S) anbefalet, at Vækstfabrikken etableres. Det forudsætter dog, at der inden næste byrådsmøde foreligger en indstilling om etablering af vækstfabrikken fra bestyrelsen for Udviklingspark Øresund.

Anbefaler bestyrelsen ikke etableringen, skal sagen genbehandles af Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.

René Milo (V) finder til gengæld, at etableringen af en vækstfabrik er en god idé, men processen er ikke tilstrækkelig, fordi sagen ikke har været forelagt bestyrelsen for Udviklingspark Øresund inden den politiske behandling. Han mener, at en efterfølgende beslutning af bestyrelsen for Udviklingspark Øresund er uden reel funktion.

Rene Milo er selv medlem af bestyrelsen, og borgmester Hans Barlach (K) er bestyrelsesformand.

– Jeg er næsten sikker på at bestyrelsen vil holde et ekstraordinært møde snarest, hvor denne sag vil blive afgjort, lyder det fra Hans Kristiansen.