Greve: Dyrere smør. Høje priser på elektricitet. Flere arbejdsløse. Inflationen har det seneste år ramt mange danskere på pengepungen, og det mærker de i Broen Greve, som hjælper udsatte familier med at betale for børn og unges idræts- og fritidsaktiviteter.
I 2020 hjalp Broen 90 familier, og sidste år var tallet på 150. Formand for Broen Greve, Mehmet Zeki Dogru, mener, at de stigende leveomkostninger er årsagen.
– Vi får flere henvendelser fra kommunen og foreninger, som beder os hjælpe. Mange forældre siger, at de har svært ved at betale for deres børns idræts- og fritidsaktiviteter, siger han.
Når børn og unge stopper med for eksempel at dyrke en sport, går det både ud over deres motionsmængde og trivsel, mener Mehmet Zeki Dogru. Derfor er han ked af, at flere forældre har svært ved at betale for deres børns fritidsaktiviteter.
– Vi ved, at idræt og det at være en del af et fællesskab er godt for trivslen, så det er vigtigt at holde fast i, siger han.

Højere kontingenter
Oveni de i forvejen højere priser end vanligt i supermarkedet og på elregningen, har mange idrætsforeninger været nødt til at sætte priserne på kontingenterne op. Det gør det endnu sværere at finde penge til et medlemskab af for eksempel en fodboldklub.
I 2021 var kontingentprisen årligt cirka 1400 kroner i gennemsnit, mens den nu er 2100 kroner, forklarer Mehmet Zeki Dogru.
– Det er en markant stigning, som kan mærkes, siger han.
Broen Greve startede i 2019, og siden har den fået mange donationer fra blandt andet Bilka i Waves, Bunzl Distribution, Sallingfondene, Greve Kommunes idrætspulje og private donationer. Det gør det muligt at håndtere det stigende antal af henvendelser fra kommunens borgere.
Det er ofte kommunen, der retter henvendelse til Broen, når der er familier, som har brug for økonomisk hjælp til idrætsregningerne. Henvendelserne kan komme fra foreningerne eller for eksempel Greve Nord projektet. Derefter er det Broen, som vurderer, hvem de bedst kan hjælpe.
– Når vi har fået en ansøgning på vegne af forældrene, kigger vi på, om udfordringerne er reelle i forhold til, om vi skal og kan hjælpe, siger Mehmet Zeki Dogru.
Hvorfor synes du det er vigtigt, at børn og unge er en del af en forening i sin fritid?
– Fordi man får venner og et bedre selvværd, når man er en del af et fællesskab, siger Mehmet Zeki Dogru.
Han nævner et eksempel med en pige, der dyrker gymnastik. Hendes forældre havde ikke længere råd til at betale regningerne, og derfor stod hun til at måtte stoppe. Broen hjalp dog, så hun kunne fortsætte. Et andet eksempel fra en anden familie er, at en forælder blev alvorligt syg og mistede sit job. Derfor var der ikke længere råd til, at barnet kunne fortsætte til den sport, vedkommende gik til.
– Vi gik ind og hjalp, fordi det var vigtigt for ham eller hende at komme væk og få noget motion sammen med andre, siger Mehmet Zeki Dogru.
Broen søger i øjeblikket en frivillig fundraiser og en kommunikationsfrivillig, der skal være med til at håndtere de stigende henvendelser. Læs mere om Broen og de frivillige stillinger på https://www.broen-danmark.dk/greve