Endelig gør vi hverdagen tryggere

Langt om længe ser det nu ud til, at vi får gjort noget ved vores s-togstationer.

Gennem de seneste år har vi nemlig set flere eksempler på meningsløs vold, overfald og tyverier på stationerne efter mørkets frembrud. Det har resulteret i, at forældre selv har hentet deres børn fra sport eller venner i stedet for at lade dem tage den offentlige transport.

Den beslutning kan jeg som mor sagtens forstå, men som politiker i Danmark står jeg også fast på, at det aldrig må blive normalen, at man undgår visse steder på grund af utryghed.

Derfor er jeg glad og lettet over, at stationerne her i Greve Kommune nu bliver renoveret, så de bliver rarere at opholde sig ved. Konkret tænker jeg på Greve, Hundige og Karlslunde stationer, som nu ser ud til at blive tryggere. Om det er bedre belysning, mere overvågning eller noget helt tredje bliver vurderet på de enkelte stationer, men i Folketinget har vi nu vedtaget, at stationerne på linje A og E skal have et markant løft.

Jeg tror og håber på, at det er med til at gøre stationerne tryggere fremover, så alle med ro i sindet kan tage s-toget hjem.

For Det Konservative Folkeparti er et trygt og rart samfund absolut hjerteblod, og derfor må den fremtidige renovering af stationerne heller ikke blive en sovepude. For jeg frygter, at det ikke kan løse alting i sig selv.

Derfor ser jeg stadig gerne, at vi får oprettet et kommunalt vagtværn, som kan støtte politiet i deres arbejde. Desværre gider dele af venstrefløjen ikke, at de kommende tryghedsvagter har nogle særlige beføjelser. Men jeg kæmper videre.

Og indtil da glæder jeg mig over, at vi nu giver et lokalt løft til vores s-togstationer.

Brigitte Klintskov Jerkel, MF

Det Konservative Folkeparti