– Det er vigtigt at være ærlig fra starten

Beskæftigelse: Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget besøgte McDonald’s for at blive klogere på socialt ansvar.

- Det er vigtigt at være ærlig fra starten

Hundige: Det er en win-win for alle, når borgere kommer i beskæftigelse. Dels får den enkelte mulighed for at tjene sine egne penge og udvikle sig, dels får arbejdsgiveren arbejdskraft.

Det sidste er særligt vigtigt for tiden, hvor mange virksomheder mangler hænder og hoveder.

Derfor er beskæftigelses- og erhvervsudvalget i øjeblikket ude for at blive klogere på de lokale arbejdspladser for at høre, hvor de kan forbedre sig.

En af de arbejdsgivere, som har fået besøg, er McDonald’s i Hundige. Virksomheden er kendt for at tage socialt ansvar, og det var temaet, da lokalpolitikerne besøgte burgerrestauranten, der ligger ved Waves.

– Det er rigtig vigtigt, at I i kommunen er ærlige om, hvilke udfordringer, som den enkelte har, inden de kommer ud til os, så vi kan hjælpe så godt som muligt, lyder det fra Sofie Løkkegaard, der er medejer af seks McDonald’s-restauranter, deriblandt i Hundige.

Hun fortæller, at nye medarbejdere ikke får et ’nyt i job’ badge, når de starter. Det er nemlig vigtigt, at de ansatte er sammen om at betjene kunderne og få tingene til at fungere, når de har samme uniform på.

– Der er mange af vores ansatte, der er unge, og de har ikke så mange fordomme, når de arbejder sammen, siger medejeren.

Brigitte Klintskov Jerkel var en af deltagerne på mødet. Foto: Janus Spøhr

Hader diagnoser

Nogle borgere er sværere end andre at få i beskæftigelse, men hos McDonald’s lykkes det ofte, selvom nogle har en eller anden form for udfordring.

– Jeg hader diagnosebegrebet, for det gør, at man får et stempel i panden. Vi vil gerne tage hensyn og finde opgaver til de ansatte, så vi lytter til dem. Hvis man synes, at det er kaotisk at være i køkkenet, kan man for eksempel gøre rent. På den måde er der også mere tid til at lave mad for de andre medarbejdere, siger Sofie Løkkegaard.

Jonas Lylloff er supervisor og peger på, at McDonald’s er et godt sted at få sine første erfaringer med arbejdsmarkedet, hvilket er tilfældet for mange af de ansatte, der typisk er mellem 15 og 20 år. Har man lyst til at blive, kan man sideløbende uddanne sig.

– Det kan give noget at stræbe efter, siger han og læder sig over, at det giver en god mangfoldighed, når der bliver ansat mennesker med forskellige udfordringer.

Medejer af McDonald’s i Hundige, Sofie Løkkegaard, fortalte, at hun ikke er glad for diagnoser, fordi det placerer et stempel i panden på borgerne. Foto: Janus Spøhr

Ros til kommunen

Som medejer af seks Mc Donald’s-restauranter er Sofie Løkkegaard i kontakt med forskellige kommuner, og hun mener, at Greve er blandt dem, der er mest interesseret i det lokale erhvervsliv.

– Det er ikke alle, der er så interesseret, som I er, siger hun under besøget til lokalpolitikerne.

Formand for beskæftigelses- og erhvervsudvalget i Greve, Simon Østergaard, fortæller, at det er en besked, han ofte får, når han er ude at besøge virksomhederne. Det på trods af, at Greve de seneste år er faldet på Dansk Industris liste over kommunernes erhvervsvenlighed.

– Sådan et møde her giver inspiration til, hvordan man kan arbejde med socialt ansvar. Det er godt at høre, at man kan tage ansvar og samtidig drive en virksomhed. Vi skal være opmærksom på, at der skal være en nem adgang til kommunen, når virksomheder henvender sig, siger han.

Formand Simon Østergaard tog inspiration med fra mødet. Foto: Janus Spøhr