Brigitte fik en oplevelse, hun aldrig glemmer

Den konservative byråds- og landspolitiker Brigitte Klintskov Jerkel blev mandag ridder af dannebrogordenen og mødte kronprinsen.

Brigitte fik en oplevelse, hun aldrig glemmer

Egentlig havde Brigitte Klintskov Jerkel planlagt, at hun skulle snakke med kronprins Frederik om dengang, Dannebrog lagde til land ved Mosede Fort, men nervøsitet gjorde, at hun glemte det.

Dagen glemmer hun dog aldrig, for mandag var hun i audiens hos kronprinsen, da hun modtog ridder af dannebrogsordenen for sine mange år i politik. I 18 år har hun været medlem af byrådet i Greve, ligesom hun i seks år har været i Folketinget og politisk valgt i lige så mange år i Region Sjælland.

– Det betyder meget med anerkendelsen for mange år i demokratiets tjeneste. Som politiker hører man mest noget fra folk, der er utilfredse med, hvad man laver. Det er fint nok, men det kan godt være hårdt, også med sociale medier, hvor der bliver skrevet alt muligt hele døgnet. Derfor er det rart at få markering af det arbejde, som jeg har lavet i demokratiets tjeneste, siger Brigitte Klintskov Jerkel.

Kronprinsen har i øjeblikket opgaven med at modtage danskere, der kommer i audiens, fordi dronningen er ved at komme sig efter en operation i ryggen. Det var derfor den kommende konge, som Brigitte Klintskov Jerkel talte med.

– Han var flink, rar og imødekommende. Det var en god oplevelse, fordi han var positiv og lyttende, siger hun.

Det var en stolt Brigitte Klintskov Jerkel, der kom ud fra Amalienborg. Nu kan hun kalde sig ridder af dannebrogordenen. Privatfoto

Glemte Mosede

På forhånd havde hun tænkt, at hun blandt andet ville fortælle om årene som udvalgsformand i byrådet, Folketingsarbejdet, sin glæde ved motorsport, sine besøg i Grønland med udvalget og om dengang, hun var med til at modtage kongeskibet Dannebrog, da det lagde til havn i Mosede. Det sidste glemte hun dog.

– Jeg havde mange følelser mandag morgen inden besøget, fordi jeg var glad, rørt og stolt. Der var mange følelser, siger hun.

Brigitte Klintskov Jerkel havde cirka fem minutter i enerum med kronprinsen, og forinden meldte sommerfuglene i maven sig. De fløj dog videre, da hun først kom ind til kronprinsen, som hun beskriver som rolig.

– Jeg kan leve længe på den oplevelse, og det er en dag, jeg vil huske resten af mit liv, siger hun.