36-årig mand frikendt for at modtage kilovis af hård narkotika

Dom. En 36-årig mand fra Greve blev dømt for at have modtaget cannabis, men ikke heroin og kokain.

Langt synderegister: 29-årig skal et halvt år i fængsel
Foto: Thomas Olsen

Greve: Tårerne fik frit spil, da en 36-årig mand fra Greve blev frikendt for at have modtaget 24 kilo hård narkotika.

Han blev i stedet idømt seks måneders fængsel for at have modtaget fem kilo skunk, som han har solgt videre, og han kunne derfor forlade retsbygningen som en fri mand, da han i forbindelse med sagen har siddet varetægtsfængslet i et halvt år.

Anklagemyndigheden mente, at den 36-årige skulle idømmes 13 års fængsel, for ved fire lejligheder at have modtaget seks kilo hård narkotika fra hollandske chauffører. Det mente de, blandt andet fordi bilerne, som de hollandske chauffører kørte i, i andre sager er blevet brugt til at smugle hård narkotika. Derudover har politividner forklaret, at de i forbindelse med overvågning har set den 36-årige gå fra møderne med chaufførerne med fyldte og tunge rygsække.

Retten vurderede ikke, at det var bevis nok for, at det også var hård narkotika, som den 36-årige havde modtaget, da han mødtes med de hollandske chauffører.

– Tiltalte har erkendt, at han har mødtes med chaufførerne, og at han fik udleveret cannabis, der var vakuumpakket. Politiet har observeret den tiltalte med tasker og rygsække, men de har ikke kunne fortælle om indholdet i dem, lød det blandt andet i rettens begrundelse.

– Politiet har i andre tilfælde foretaget beslag af kokain, heroin og fyldstof i bilerne, der var indrettet til at smugle narkotika, men retten finder det ikke bevist, at den tiltalte har været i besiddelse af kokain eller heroin.

Senioranklager Anders Amorøe fortæller, at NSK, National Enhed for Særlig Kriminalitet, indstiller til, at dommen bliver anket til landsretten, og det er nu op til Statsadvokaten at vurdere, om det skal være tilfældet.

– Jeg er uenig i den bevisvurdering retten har haft, og derfor ønsker vi at anke dommen, så vi kan få en ny vurdering, siger han.

Den 36-årige modtog dommen.