Ny butik tager grønt ansvar

Fredag den 12. august blev en ny COOP365 butik i Hvissinge indviet. I byggeriet har der blandt andet været fokus på grønne løsninger

Den nye COOP365 i Hvissinge har et grønt tag, der ligesom så meget andet tørster lidt lige i øjeblikket.

Den nye COOP365 i Hvissinge har et grønt tag, der ligesom så meget andet tørster lidt lige i øjeblikket.

Borgerne i Hvissinge i det nordlige Glostrup har i årevis savnet en nærbutik, efter en lille lokal købmand lukkede for flere år siden. Som en del af byuviklingen af den grund, der tidligere var parkeringsplads for Carl Bros kæmpe hovedkontor, solgte kommunen et hjørne af grunden til Coop, der det seneste år har opført en Coop365 butik på stedet.

Med det nye byggeri fik Coop mulighed for at tænke ind i fremtiden, og det har de i høj grad gjort. Bygningen har blandt andet fået et tag med grøn beplantning, varmegenvinding fra køleanlægget, biodiversitet i beplantning omkring bygningen og lokale regnvandsløsninger. Dermed opnå den internationale certificering for bæredygtighed – DGNB Guld.

– Vi har som virksomhed et kæmpe ansvar for at reducere vores klimaaftryk, og det skal vi arbejder med på alle led af virksomheden. Derfor skal vi selvfølgelig tænke på klimaet, når vi bygger nye butikker. Coop365 Granskoven bliver ikke bare vores første discountbutik med en international bæredygtighedscertificering, men viser også vejen for, hvordan vi skal og kan tænke bæredygtighed hele vejen rundt, siger Jonas Engberg, klimachef i Coop.

Alleree udefra, er det tydeligt, at der er tænkt grønt i butikken. Den har blandt andet fået træfacader og ladestandere til elbiler. Derudover er det et overdækket torv, hvor man kan have sæsonvarer, sælge blomster og møde sine naboer, når man er ude for at købe ind. Inde i butikken vil den grønne tankegang også gå igen. Der vil være masser af økologiske varer på hylderne og fokus på mindre plastik, mere dyrevelfærd, mindre madspild og produkter, der er fri for skadelig kemi.

– Med Coop365 Granskoven får vi og kunderne i Glostrup et grønt flagskib med helt særlige rammer for den gode og ansvarlige kundeservice og handleoplevelse, som Coop365 skal være kendt for. Det er vi nu et skridt tættere på, og det glæder jeg mig til at markere med en julefest for byens borgere, siger kædedirektør for Coop365 & Fakta, Thomas Nielsen.

Der er blandt andet et insekthotel i forbindelse med den nye butik. Foto: Coop