Letbanearbejdet gjorde det umuligt at opholde sig udendørs

Allan Wright, Nordre Ringvej 106, 2600 Glostrup

Debat: Letbanearbejdet gjorde det umuligt at opholde sig udendørs
Foto: Robert Hendel

Det ville have klædt borgmester Damsgaard, hvis han i sin ungdommelige begejstring for sporvognsprojektet havde gidet ofre et ord – eller bare en tanke – på dem, som betaler prisen for det; nemlig alle os, der er naboer til linjeføringen.

Mange er sikkert enige med Kasper Damsgaard i, at det ’bliver godt for Glostrup’. Det kan man jo også nemt være, når man ikke selv bor inden for hørevidde. Men vi er også mange, det er og bliver skidt for. For mit eget vedkommende har byggeriet foreløbig resulteret i en sommer, hvor det var umuligt at opholde sig udendørs på grund af larm og støv fra byggepladsen, samt tinnitus udløst af støjrelateret stress. Hvordan det bliver, når sporvognen kommer til at buldre forbi, kan man kun gisne om – eller forhøre sig i Aarhus og Odense. Jeg har indtryk af, at naboerne til sporvognene der ikke er særlig begejstrede.

Dertil kommer, at mange sidder tilbage med usælgelige boliger – eller boliger som er faldet væsentligt i værdi, selvom dette ikke afspejler sig i ejendomsvurderingen, men som så meget andet har disse jo heller ingen baggrund i faktiske forhold. Og oven i købet kommer så, at vi også er en del grundejere, som bliver nærmeste naboer til højhusbyggeriet i Fabriksparken. Det er ganske vist Albertslund Kommune, der netop har igangsat projektet, men jeg har ikke har indtryk af, at kommunen (borgmesteren) har gjort særlig meget for at tale Glostrupborgernes sag.

Jeg har derfor svært ved at se, hvordan 2023 skulle kunne blive et blidere år.