Gerontofobi

Torben Martinsen (V), Kommunalbestyrelsesmedlem medlem af Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

Debat: Gerontofobi - frygten for ældre mennesker

Hvorfor er det så svært for mange kvalificerede jobparate ledige over 50 år at blive ansat i et firma? En af de åbenlyse forklaringer er Gerontofobi, som er angst for seniorer og ældre mennesker. Der findes ikke nogen åbenlyse forklaringer på fænomenet.

Seniorerhverv anslår, at denne seniorkultur koster det danske samfund over 10 milliarder kroner om året. Herudover, og ikke mindst, er det stærkt nedbrydende for den ledige gang på gang at blive fravalgt på grund af sin alder. Selvom det ikke er tilladt at aldersdiskriminere, er det det, som der sker i rigtig mange tilfælde.

En meget stor del af de jobparate ledige på Jobcentret i Glostrup er +50 år. De har alle kompetencer, som kan matche et job i Glostrup, men de kommer sjældent i betragtning.

Så når erhvervslivet nærmest skriger på kvalificeret arbejdskraft, er det ganske uforståeligt, at man ikke vælger en mødestabil kompetent medarbejder med mange års livs- og arbejdserfaring.

Formanden for Ældresagen, Bjarne Hæstrup har en gang udtalt: ”Unge mennesker kan løbe hurtigt rundt om hjørnet. Ældre mennesker kan se rundt om hjørnet.”

Derfor en opfordring til erhvervslivet i Glostrup. Overvind de gamle fordomme og bryd kulturmønstret – Ansæt den bedst egnede uanset alder!