Birgit, Jette og 42 frivillige klar i ny butik

Røde Kors er klar med en ny butik med mere plads, nye ledere og flere frivillige

Birgit, Jette og 42 frivillige klar i ny butik
Foto: Jesper Ernst Henriksen

Fredag åbner den nye Røde Kors butik på Hovedvejen. Her kommer Birgit Odby og Jette Petersen til at være butiksbestyrere – men de skal heldigvis ikke klare det hele selv. Ind til videre har de fået 42 frivillige, der er klar til at bruge fra fire timer om ugen, på at stå i butikken.

Det er noget Birgit Odby har gjort i den gamle butik, og det kan hun varmt anbefale.

– Jeg synes, det er skønt. Vi har det godt sammen og vi hygger os, og så håber man jo, at man gør en forskel for nogle folk, som ikke har så mange midler. Jeg synes, det er hyggeligt, siger hun.

Mens de nye lokaler er ved at blive indrettet, kan hun og de andre frivillige gå rundt og nyde alt den plads, som de nu får.

Lokalerne er fantastiske. De er lyse, store og venlige. Vi får plads til mange flere ting, end vi havde i den gamle butik, så vi har udvidet sortimentet med blandt andet børnetøj og legetøj. Vi får også en stor bogafdeling, og masser af spil. Og så får vi bare præsenteret varerne bedre. I den gamle butik stod alting presset meget sammen, siger Birgit Odby.

Som et bevis på den ekstra plads, har Røde Kors købt indkøbskurve, som der nu er plads til at gå rundt med mellem reolerne – og så håber de selvfølgelig, at de bliver mere fyldt, end når folk bare skulle have alting i hænderne.

Den nye butik er cirka 3,5 gange større end den gamle, så forventningen er, at der kommer flere kunder.

– Vi har allerede nu fordoblet antallet af frivillige til 42. Vi søger stadig flere frivillige, for vi håber, vi får rigtig travlt, og så skal vi være flere mennesker til at servicere. Det er ikke bare at stå i butikken, vi skal også sortere, prissætte varerne og meget andet, siger Birgit Odby.

Overskuddet fra butikken går til Røde Kors’ arbejde.

– Næsten alle kender Røde Kors for vores katastrofehjælp, hvor vi for eksempel står klar, når der er jordskælv i Tyrkiet. Vi leverer to tredjedele af overskuddet fra butikken til katastrofefonden, den sidste tredjedel går til vores lokale aktiviteter som besøgsvenner, vågetjeneste, integrationstjeneste, siger Henning Richard Jensen, formand for Røde Kors i Glostrup.