Uglerne tabte terræn i toppen

AB Gladsaxe tabte 1-0 til B.93, der var presset godt i bund i 2. halvleg

Uglerne tabte terræn i toppen

Det var lige ved og næsten for AB. Her sparker Emil Wass på overliggeren. Foto: Peter Kenworthy.

Hvis AB Gladsaxe skulle holde trit med Aarhus Fremad og B.93, i toppen af en tæt 2. division, krævede det point på en stemningsfyldt fredag aften på Østerbro Stadion, hvor der var godt fyldt op på tribunerne med over 2.000 tilskuere.

Der var ikke ret mange chancer i en første halvleg, hvor AB forsøgte sig med mange høje bolde og havde svært ved at spille sig forbi B.93-forsvaret. AB’s høje angriber Asger Højmark, Albert Nørager og en veloplagt Emil Wass forsøgte sig alle i kampens første halve time, uden for alvor at presse B93-målmand Viktor Emil Anker.

AB spillede mange høje bolde i første halvleg. Foto: Peter Kenworthy.

I det 33. minut var hjemmeholdet anderledes farlige, da Simon Wæver sparkede en flad tværbold i kassen til B.93-føring 1-0. Og i den resterende del af halvlegen brændte det flere gange på i AB-forsvaret, uden at der blev scoret yderligere inden pausefløjt.

Pres uden mål

AB kom anderledes målrettede ud til anden halvleg, hvor uglerne fik opspillet over fløjene i gang, og lagt et tiltagende stort pres på hjemmeholdet.

Emil Wass udfordrede ofte B.93-forsvaret. Foto: Peter Kenworthy.

Vi skulle dog en time ind i kampen, før det blev rigtig farligt. Her skød Asger Højmark mod mål fra kanten af feltet, men bolden blev rettet af til hjørne. Minuttet efter bankede en fri Emil Wass bolden på overliggeren, via Viktor Emils Ankers udstrakte hånd.

Og i resten af kampen pressede AB hjemmeholdet langt tilbage på banen. Oliver Angus og Albert Nørager sendte masser af indlæg ind i feltet, og uglerne havde flere gode forsøg, der dog enten røg forbi mål, eller blev reddet af Anker, mens B.93 havde et par halvstore chancer på kontraløb.

Christoffer Thrane og AB kunne ikke passere Viktor Emil Anker i B.93-målet. Foto: Peter Kenworthy.

Men da dommeren fløjtede af, stod der stadig 1-0 til hjemmeholdet på tavlen, og med nederlaget har AB nu fem point op til B.93 på andenpladsen.