Susanne Damsgaard har meldt sig ud af DF

Dråben for byrådsmedlemmet var partifællers udtalelser om dragshow på Frederiksberg Bibliotek

Susanne Damsgaard har meldt sig ud af DF

Susanne Damsgaard (th) er nu løsgænger i Gladsaxe Byråd. Foto: Peter Kenworthy.

I sidste valgperiode var der gang i den politiske svingdør i Gladsaxe Byråd, med partihop og oprettelsen af nye partier. Ved sidste kommunalvalg fik Dansk Folkeparti et enkelt mandat, der gik til Susanne Damsgaard, og partiet har været repræsenteret i byrådet i mange år. Men nu er det slut.

Susanne Damsgaard har været medlem af Dansk Folkeparti i mange år, men søndag meldte hun sig ud af partiet.

Ifølge hende selv var dråben der fik bægeret til at flyde over, de udtalelser som partifællerne Mikkel Bjørn og Finn Rudaizky var kommet med, om de drag queens der havde underholdt børn på Frederiksberg Bibliotek, til arrangementet Den Lille Kulturnat hvor man fejrede mangfoldigheden.

Hvad så med priden, fastelavn og Dirch?

Finn Rudaizky har blandt andet skrevet at han mente at det var ”perverst og ulækkert at udsætte forsvarsløse børn for sådanne seksualiserede dragshows”.

– Det rystede mig. For går de så også imod priden eller at børn er klædt ud til fastelavn? Jeg mener ikke at det er seksualisering at en mand klæder sig ud som kvinde – for hvad så med Dirch Passer, spørger Susanne Damsgaard retorisk.

Hun tilføjer at en anden årsag til hendes udmeldelse er tonen i Dansk Folkeparti.

– Der har været mange nye ting undervejs i DF, men når man når til at man ikke behandler dem der har været medlemmer i mange år ordentligt, det er ikke okay, og det er ikke det parti jeg kender, fortæller Susanne Damsgaard, der dog tilføjer at hun selv altid er blevet behandlet ordentligt.

Hun siger desuden at hun slet ikke har overvejet om hun skal til at finde sig et nyt parti, da beslutningen lige skal bundfælde sig. Men at hendes arbejde i byrådet vil have det samme fokus, og de samme værdier, som hun hele tiden har stået for.

Det har ikke været muligt at få en kommentar på Susanne Damsgaards udmeldelse fra bestyrelsen i Dansk Folkeparti Gladsaxe, inden redaktionens deadline.