Spar på vandregningen

I april får man sin årsopgørelse fra Novafos, der viser hvor meget brusebadene, tandbørstningen og tøjvasken har kostet det forgangne år – og der kan være penge at spare

Novafos: Rødt vand i hanerne lige nu

Selvom 2022, ifølge Novafos, bliver et år med lavere vandpriser i Gladsaxe, kan der alligevel være god økonomi i at holde et vågent øje med vandforbruget.

Novafos fortæller til Gladsaxe Bladet, at man anbefaler at man holder øje med om toilettet løber – da det ifølge vand- og spildevandsselskabet kan spilde helt op til 100 m3 vand om året. Og med en vandpris på 53,35 kroner per m3 bliver det over 5.000 kroner. For en vandhane, der drypper langsomt, kan det blive til 7 m3 per år og næsten 400 kroner.

Generelt anbefaler Novafos at man holder øje med sit vandforbrug ved blandt andet jævnligt at aflæse vandmåleren, samt kontrollere om vandledninger og andre installationer er utætte, ved at lukke alle vandhaner og tjekke om vandmåleren registrerer et forbrug. Samt overveje at lukke for hovedhanen, hvis man skal være væk fra sit hus i en længere periode.

Novafos er desuden i gang med at udvikle app’en Watts, der kan hjælpe en med at følge vandforbruget, tilføjer man.