Opkvalificering af pædagoger er til gavn for børns trivsel og udvikling

Debat: Partier vil have uvildig juridisk vurdering af borgmesterkontoen

Pædagogerne er igen på dagsordenen – og med god grund. Emnet ligger mig meget på sinde. Jeg ved som psykolog, tidligere pædagogmedhjælper og med en mor, der er pædagog, at pædagogerne bringer vigtig faglighed med sig til daginstitutionerne, der er afgørende for at fremme børns trivsel og udvikling. Pædagogerne skaber trygge børnefællesskaber, og lærer børn tidligt at begå sig i fællesskaber, så de på sigt kan stå på egne ben. Forskning viser, at de første tre år er helt afgørende for forebyggelse af mistrivsel. Derfor er det vigtigt, at voksne i daginstitutioner har de nødvendige kompetencer til at udføre arbejdet på bedste vis.

Mange pædagoger oplever, at de ikke har den fornødne tid eller ressourcer til at sikre en god trivsel for børnene. Jeg gik til valg på at sikre gode vilkår for vores børn, og det glæder mig, at puljen på 300 mio. til efteruddannelse af pædagoger nu videreføres, så jeg kan sende min 3-årige i institution uden bekymringer for, om der er tilstrækkelig omsorg. Puljen kan mærkes blandt daginstitutionerne, pædagogerne – og ikke mindst; vores børn.

Puljen sikrer, at det bliver attraktivt for pædagogmedhjælpere at blive uddannet til pædagoger, som samtidig får mulighed for at opdatere deres viden og udvikle deres faglige kompetencer. Mangel på pædagoger er en enorm udfordring, og med aftalen er jeg overbevist om, at SVM-regeringen tager den udfordring alvorligt.

Rasmus Lund-Nielsen, Børne- og undervisningsordfører (M)