Nytårskoncert med spas, løjer og smukke toner

Der var både et glimt i øjet og en klump i halsen, da Randers Kammerorkester spillede det nye år ind med klassiske klassikere

Nytårskoncert med spas, løjer og smukke toner

Tre damer fra publikum, og deres mænd, fik et kæmpe bifald for at hjælpe til med slagtøjet. Foto: Kaj Bonne.

Søndag var der igen nytårskoncert i Grønnemose Skoles festsal, hvor den skotske dirigent David Riddell og Randers Kammerorkester – i kjole og hvidt og farverige kjoler – spillede nytåret ind i selskab med en velsyngende Teit Kanstrup.

– Det er tre år siden vi har været her, fortalte Riddell en næsten fyldt festsal på Grønnemose Skole, inden han satte gang i koncerten med Mozarts Ouverture til ”Teaterdirektøren”, en smuk arie fra ”Figaros Bryllup”, og en vals fra Tjajkovskijs ”Eugene Onegin”.

Gok i hjelmen og fællessang

Som sædvanligt, når der er nytårskoncert i Gladsaxe, var der også tid til noget spas. Og aftenens største bifald gik til tre damer, som dirigenten inviterede op på scenen som solister til Leo Delibes ”Pizzicaro” fra balletten ”Sylvia”.

Damernes mænd fik røde hjelme på, og fik ”gok” i hovedet med plastikrør i forskellige toner, i takt til musikken.

Et koncertprogram i den lette ende af det klassiske repertoire sluttede af med ”Toreador”-arien fra Bizets ”Carmen”, hvor publikum – efter opfordring og formaninger fra dirigenten – sang med på det kendte ”Toreador, en garde, toreador, toreador”, mens Teit Kanstrup gav den som smør-baryton.

Teit Kanstrup sang skønsang. Foto: Kaj Bonne.

Man kunne næsten ane en ”rosette” i den hedengangne Penguin-guide, og i hvert fald fik publikum en ”thumbs up” fra Riddell.

Politikker-råd og flyvende champagnepropper

Efter taktfaste klapsalver, blev der også tid til et par ekstranumre.

Blandt andet ”Admiralens Vise”, som Riddell mente havde ”et godt råd til alle politikere” (borgmesteren og flere byrådsmedlemmer var blandt publikum), og Kanstrup efterfølgende sang ”jeg stemte altid med den største flok, og de tanker andre tænkte var mig nok. Da mine egne tanker var så små og få, så endte jeg med kors og bånd og stjerner på”.

Under den afsluttende Champagne-galop, blev prop-lyden lavet af dirigenten ved hjælp af en cykelpumpe og propper der fløj ud blandt publikum, der takkede for koncerten med stående ovationer.

Dirigent David Riddell skød med skarpt under Champagnegaloppen. Foto: Kaj Bonne.