Lottomillionærer: Alle er glade i Jamils forgyldte kiosk

Lottogevinst tikkede ind: Råd til både renter, husleje og at forkæle børn og børnebørn

10 mennesker har sammen vundet 10.016.814 kroner. Pressefoto

Drømme: Der er jubel og glæde i Munke Kiosken nær Vangede Station i disse dage: Et Lotto-system, hvor 10 personer har spillet sammen, har med et slag gjort en række af kioskens stamkunder til millionærer.

– Det er stort! Jeg er så glad på deres vegne, siger Jamil Ahmad, kioskens indehaver gennem små 25 år.

I kiosken vandt de 10 kunder 10.016.814 kroner, fortæller Danske Spil i en pressemeddelelse.

Kender vinderne

Jamil Ahmad har haft kiosken i næsten 25 år, og han kender naturligvis alle de faste kunder – også dem, der nu pludselig kan kalde sig millionærer.

– Ja, det er jo lidt ubeskriveligt. Mine kunder er jo ikke millionærer – eller det er nogle af dem nu. Der har også lige været en fra Danske Spil forbi med et banner og en papcheck, og.. lige to sekunder, siger han igen, idet en ny kunde kommer ind i butikken.

Snakken går ivrigt i butikken. For hver gang en ny kunde kommer ind, er det enten en af millionærerne eller en kunde, der ønsker, at han eller hun havde købt en af de 10 andele.

– Jeg kan se på folk, at de bliver overraskede, når de ser skiltene. ’Hvorfor er det ikke mig?’ kan man se, at de tænker. Men folk er generelt glade på vindernes vegne. Jeg har også stået her i mange år, og jeg har også udbetalt store gevinster før, og man kan jo ikke lade være med at blive glad på vindernes vegne. Og har man ikke selv vundet, så kan man ikke gøre noget ved det. Sådan er vilkårene jo: Ikke alle kan være heldige… Lige to sekunder, siger han og må tage sig af en ny kunde.

– Det er stort

Jamil mangler stadig at snakke med fem af vinderne, men han forventer, at de kigger ned i kiosken inden længe. Det gør bestemt ikke stemningen dårligere.

– Folk bliver så glade, og jeg bliver glad på deres vegne, det er jo nogen, jeg har set før, og som jeg kender… Det er stort, siger han, før han igen må sige:

– Lige to sekunder…

Gevinsten på 10 millioner er den største gevinst, der er vundet i kiosken. Der var for nogle år siden en enkelt vinder, der vandt i omegnen af otte millioner, og det var da også fantastisk – men Jamil Ahmad er ikke tvivl: Det er større, at få lov at dele glæden, når det er med så mange af kunderne på en gang.