Letbanearbejde mellem Gladsaxe Møllevej og Tobaksvejen

Hovedstadens Letbane skal færdiggøre anlægsarbejdet i det sydgående spor på Gladsaxe Ringvej mellem Gladsaxe Møllevej og Tobaksvejen.

Letbanearbejde mellem Gladsaxe Møllevej og Tobaksvejen

Foto: Peter Kenworthy.

Torsdag den 23. marts gik man i gang med vejudvidelsen i det sydgående spor mod Herlev på ringvejen ved Tobaksvej. Arbejdet omfatter gravearbejde, maskinkørsel og belægningsarbejder, og man forventer, at arbejdet er færdigt i slutningen af juli 2023, fortæller Hovedstadens Letbane.

Der vil være ét kørespor i hver retning mellem Tobaksvejen og det nye kryds i Buddinge, og for at passe på cyklister og fodgængere spærres fortov og cykelsti i det sydgående spor, og der etableres en dobbeltrettet cykelsti i det nordgående spor fra Gladsaxe Møllevej og frem til Buddinge Hovedgade. Busstoppestedet foran Gladsaxe Gymnasie vil forsat kunne benyttes, tilføjer man.

Anlægsarbejdet vil periodevis støje, særligt når man fjerner den eksisterende belægning, samt komprimerer jord og asfalt med en tromle. Derudover vil der være støj fra arbejdskøretøjer, der kører til og fra områderne.

Arbejdet bliver, ifølge Hovedstadens Letbane, som udgangspunkt udført indenfor normal arbejdstid mellem klokken 07:00 – 22:00 på hverdage.