Kærestemuligheder på festival

Når man er sammen med ligesindede, er der bedre mulighed for nye venskaber, gode oplevelser og måske en kæreste

Kridthusets festival skaber nye venner

Fritidstilbuddet Kridthuset skabte en fed festival med mulighed for at møde andre unge med samme typer særlige behov og dermed muligheder for nye venskaber. Her spiller Kridtband. Foto: Gitte Ganderup

Festivalsæsonen er skudt i gang med Kridthusets Festival på Richter, som denne torsdag er fyldt med borgere fra en række tilbud til børn og unge med særlige behov.

Der bliver drukket dåsesodavand og spist chips imens de fleste lytter, danser og hygger til koncerterne. Andre tager en pause med vennerne, pædagogerne eller noget velkendt på telefonen.

Der bliver danset godt ved Kridthusets festival på Richter. Foto: Gitte Ganderup

Festivalen er en mulighed for borgerne fra de forskellige tilbud og de kommer fra fem kommuner.

– Det er vigtigt med et frirum, hvor man kan være sammen med ligesindede, spille musik på en scene som har plads til fejl og så muligheden for at finde en kæreste fordi man har været på festival, fortæller Thomas Hjerrild Nielsen, leder af Kridthuset, et tilbud i Gladsaxe Kommune, og en af kræfterne bag Kridthusets Festival.

– Nogle gang kan vi godt være lidt isoleret i hver vores kommune. Så det er for at danne netværk mellem borgerne og give dem mulighed for at finde en kæreste og nye venner. Når man har mulighed for at være kærester med de samme tre i mange år eller hele livet, er det godt at møde nogle nye mennesker, fortsætter han, et par timer før han skal stå på scenen som konferencier i orange jakkesæt.

Efter opvarmning med en DJ er det Kridtband, som skal spille og de åbner med Lidt i fem af Rasmus Seebach inden de fortsætter med numre af Tobias Rahim og Lord Siva. Der bliver vinket fra scenen og da de første klapsalver lyder er nervøsiteten væk.

– Tak for et godt publikum lyder det, da Kridthusets eget band går af scenen og ikke længe efter er der ros:

– Det gik så godt!

– Jeg var lidt nervøs fra starten af.

Derefter går koncerterne slag i slag og slutter med besøg af borgmester Trine Græse (A) samt koncert med Basim, som også er opvokset i Gladsaxe.

Opbakning, deltagelse og hygge i koncertsalen på Richter. Foto: Gitte Ganderup