Husk nabohjælp: Indbrudstyvene er vendt tilbage

Den mørke tid er indbrudstid, fordi mørket giver indbrudstyve gode arbejdsbetingelser. Og antallet af indbrud er igen begyndt at stige

Husk nabohjælp: Indbrudstyvene er vendt tilbage

Foto: Peter Kenworthy.

Gennem de senere år har antallet af indbrud faldet markant – især under coronaen, hvor mange var hjemme.

I Gladsaxe faldt antallet af indbrud i 4. kvartal fra 154 i 2018 til 140 i 2019 og lige over 100 i 2020 og 2021, viser nye tal fra Det Kriminalpræventive Råd.

Nu er pandemien på standby – og forhåbentlig overstået. I Gladsaxe er tallene for årets første tre kvartaler i hvert fald vokset lidt siden sidste år, men er dog stadig væsentlig lavere end inden coronaen.

Men når lyset dæmpes på veje og stier på grund af energikrisen, og vi måske dropper lyskæderne omkring huset, og det er ved at være højsæson for indbrudstyve, i denne mørke tid vi er i, risikerer vi at antallet af indbrud stiger igen.

Nabohjælp hjælper

Derfor er det vigtigt at være synlig i nabolaget og holde øje med hinandens hjem, lyder det fra Nabohjælp, der sender 900 ambassadører på gaden for at aktivere nabohjælpere rundt om i hele landet. Nabohjælp forebygger, ifølge Det Kriminalpræventive Råd, op mod hvert 4. indbrud.

Der sker flest indbrud i villaer i det mørke halvår, fredag og lørdag, tyven kommer hyppigst ind gennem vinduer og terrassedøre, og huse med sensorstyret, udendørs belysning har tre gange færre indbrud end boliger uden indbrudssikring, tilføjer rådet.

Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden står bag Nabohjælp, som har eksisteret siden 2012. Nabohjælp har 245.000 aktive brugere af Nabohjælps app.