Grøn dag: Byg et kvashegn fremfor at køre på genbrugsstationen

Ved årets Grøn dag kan man lære mere om kvashegn som bygges af havens grene og kvas

Grøn dag: Byg et kvashegn fremfor at køre på genbrugsstationen

Et kvashegn indeholder grene og kvas. Det skaber levesteder og fødekilder for insekter og fugle. Pressefoto

Dødt træ og kvas er guld værd, hvis du vil skabe gode levesteder og fødekilder for insekter og fugle i din have. I stedet for at smide grene, blade og kviste ud som haveaffald, kan du samle dem i en bunke eller som et dekorativt hegn, fortæller Danmarks Naturfredningsforening om kvashegn.

Anledningen er at du ved Grøn dag på Gladsaxe Genbrugsstation kan købe rafter og dermed starte dit eget kvashegn med.

Grønt IDÉcenter tilbyder, med hjælp fra foreningen Lokal Agenda 21, at du kan købe billige rafter og bygge dit eget kvashegn.

“Seks rafter til et kvashegn kan formodentlig dække dit behov i parcelhushaven, og ellers er du godt i gang. Du skal ikke bekymre dig om, hvordan man gør, du får vejledning på dagen af Foreningen Lokal Agenda 21”, skriver Gladsaxe Kommune og fortsætter:

“Et kvashegn er en fantastisk måde at skabe levesteder og fødekilder for insekter og fugle i haven, og du slipper for at køre på genbrugsstationen med dit haveaffald. Kvashegn kan derudover bruges som afskærmning og rumopdeling samt være et dekorativt element i haven. I et kvashegn bliver kvas, grene m.v. gradvis nedbrudt og komprimeret, og der kan derved fyldes på år efter år.”

Man kan købe seks rafter for 100 kr. på Grøn Dag på Genbrugsstationen 1. april fra kl. 9.00-14.00.

gg