Gladsaxe-svømmere badede i medaljer

Frida, Oliver og Andreas svømmede rekordhurtigt og vandt masser af metal til DM for årgangssvømmere på kortbane

Gladsaxe-svømmere badede i medaljer

Gladsaxe-svømmerne viser medaljerne frem. Foto: Gladsaxe Svømmeklub.

Gladsaxe Svømmeklub stillede med et stærkt hold til Danmarksmesterskaberne i årgangssvømning på kortbane i Esbjerg i weekenden, hvor især Frida Lund Kilen, Andreas Bartolin Bruhn og Oliver Ogstrup svømmede hurtigt, og kom på medaljeskamlen.

Guld, sølv og bronze

Frida Lund Kilen fik ikke den bedste start, men vandt alligevel guld på 50m brystsvømning for de 13-årige damer i tiden 35.04, med 5 hundrededele ned til AGF’s Julie Schleimann, efter at hun havde overhalet den aarhusianske svømmer på de sidste meter.

Også på den dobbelte distance, 100m brystsvømning, blev det tæt. Her var Kilen bagud efter 50 meter, men endte med at vinde over Herlev-svømmeren Asta Enemærke med 12 hundrededele og Julie Schleimann med yderligere 6 hundrededele, i tiden 1:17.18.

Til gengæld vandt hun 200m brystsvømning med over seks sekunder, i 2:47.08, efter at have ført og øget hele vejen. Det blev også til en sølvmedalje for den stærke Gladsaxe-pige på 100m medley. I alle fire løb satte hun personlig rekord.

Andreas Bartolin Bruhn vandt 200m fri for de 15-årige herrer, efter et tæt løb hvor kun et halvt sekund skilte ham fra Sigurd Kristensen fra Aalborg, i tiden 1:57.65. Bruhn fik sølv på 400m fri, og satte personlige rekorder i begge løb.

Og Oliver Ogstrup vandt sølv hos de 14-årige på 100m medley, og bronze på den dobbelte distance – også i personlige rekordtider – samt bronze på 100m butterfly.

Gladsaxes drenge – Villads Moefelt, Johan Bartels, Oliver Ogstrup og Andreas Bartholin Bruhn – fik desuden bronze på 4x50m medley. Bruhn, Moefelt, Ogstrup og William Bank Jørgensen fik sølv på 4x200m medley. Og Ogstrup, Moefelt, Bruhn og Damjan Kruc fik bronze på 4x100m fri.

Hjælper hinanden

– Det har været et fantastisk hold at følge både til stævnet og i træningen op til. De har været en samlet gruppe der i træningen har skubbet til og hjulpet hinanden, som jo så har gjort, at de står rigtig stærkt som hold her til mesterskabet. Endnu mere nævneværdigt er det, at andre klubber under stævnet har lagt mærke til, hvor gode Gladsaxe var til at bakke op om og heppe på hinanden, siger træner Hjarre Svensson.

Der var et godt sammenhold på holdet til svømmestævnet. Foto: Gladsaxe Svømmeklub.

Årgangssvømmerne er den yngste aldersgruppe, hvor man konkurrerer på nationalt niveau. I år er det 2009-10-årgangen for pigerne og 2008-09 for drengene.