Fremgang for idrætten

Idrætsforeningerne i Gladsaxe Kommune fik 1.700 flere medlemmer i 2022

Fremgang for idrætten

Hos Bagsværd Roklub og mange andre Gladsaxe-foreninger er medlemstallet stigende. Foto: Kaj Bonne.

Coronapandemien stak en kæp i hjulet for idrætsforeningerne, men i 2022 er de for alvor tilbage – også når det gælder antallet af medlemmer, fortæller DGI.

Faktisk har foreningerne på landsplan nu flere medlemmer end før coronapandemien. De nyligt offentliggjorte medlemstal for 2022 viser nemlig, at idrætsforeningerne havde en samlet fremgang på 110.878 medlemmer i forhold til året før og dermed kom op på 2.339.654 medlemmer – det højeste antal nogensinde. Især fodbold, gymnastik, svømning og fitness har oplevet en medlemsfremgang.

Også i Gladsaxe var der i 2022 en stor fremgang på over 1.700 medlemmer i idrætsforeningerne, viser medlemsanalysen. Blandt andet har der været en pænt stor fremgang i medlemstallet hos Gladsaxe Tennis og Padel Klub og Akademisk Boldklub.

Der er nu over 21.000 medlemmer i de 79 idrætsforeninger.

– Idrætsforeningernes flotte medlemstal i Gladsaxe Kommune i 2022 understreger, at aktive fællesskaber betyder rigtig meget for kommunens børn, unge og voksne. Der er tale om et rekordstort medlemstal i foreningsidrætten i Gladsaxe, hvilket giver anledning til stor anerkendelse af alle de dygtige, frivillige ledere og instruktører i foreningerne, udtaler formanden for Fritids- og Idrætsudvalget, Christina Rittig Falkberg (B).