Endnu længere ventetider på byggesager

Byggesagsbehandlingstiden i Gladsaxe er på næsten 100 dage

Endnu længere ventetider på byggesager

Foto: Peter Kenworthy.

Ventetiden på kommunernes behandling af byggeansøgninger fra private og virksomheder tog et ordentligt hop opad sidste år, viser nye tal fra hovederhvervsorganisationen for små og mellemstore virksomheder, SMVdanmark. I 2022 steg den gennemsnitlige ventetid til 75 dage, mens det i 2019 i snit tog 50 dage.

Men der er store forskelle kommunerne imellem. I Odder venter man 4 dage, mens det tager 201 dage i København. I Gladsaxe er den gennemsnitlige byggesagsbehandlingstid 98 dage, hvilket er over dobbelt så lang tid som i nabokommunen Furesø, men mindre end flere af de andre nabokommuner. I 2017 var ventetiden på byggesager i Gladsaxe ifølge Dansk Industri 31 dage.

– Når nogle kommuner er 50 gange så lang tid om at behandle byggesager som andre, bør de langsomste kommuner kunne sætte mere fart på sagsbehandlingen. I sidste ende er det et spørgsmål om politisk prioritering. Reglerne er jo de samme, udtaler cheføkonom i SMVdanmark, Martin Kyed, der samtidig mener at der er brug for en tilbundsgående revidering af hele bygningsreglementet.