Bæredygtige stofnet vinder pris

Genbrug og social bæredygtighed står i højsæde hos årets to prisvindere

Bæredygtige stofnet vinder pris

Bæredygtige stofnet vinder pris

Foto: kajbonne
– Jeg sagde til hende, at jeg var nervøs, fortæller Jane Niebuhr. – Så krammede hun mig. Foto: Kaj Bonne Foto: KajBonne

Connnie Clausen og Jane Niebuhr kan stadig genkende de stofnet, som de selv har syet når de ser dem i gadebilledet. Nettene bliver til på aktivitetstilbuddet Carlshuse, som er for psykisk sårbare mennesker.

Nu har de vundet årets bæredygtighedspris og denne blev overraket af stasmininster Mette Frederiksen (A) som var på besøg ved Gladsaxedagen imens borgmester Trine Græse (A) traditionen tro holdt talen.

Jane Niebuhr og Connie Clausen blev indstillet til prisen af Malene Østergaard:

“fordi de har stablet et projekt på benene, der spiller ind i ikke mindre end fem verdensmål. Deres projekt er et både mentalt og fysisk bæredygtigt genbrugsprojekt med masser af gode udviklingsmuligheder.“

Borgmesteren var enig i indstillingen og sagde

– Jeg må sige, at I med jeres projekt går foran som fantastiske rollemodeller og levende beviser på at det rent faktisk er muligt at gøre en forskel, at det hele begynder med en selv og at vi alle kan nå rigtig langt – især hvis vi gør det sammen.

Insekthotel som præmie

Ud over 10.000 kr. fik Connie og Jane overrakt en lokaldesignet bæredygtig statuette, der i år har form af et insekthotel.

Det var statsminister Mette Frederiksen (A) som stod for overrækkelsen. Statuetten er traditionen tro fremstillet i samarbejde med kursister fra netop Carlshuse, der gennem en kreativ proces med bæredygtige materialer er nået frem til årets helt unikke udformning af statuetten.

De to prisvindere har indgået et partnerskab om at levere net til alle Blå Kors-butikker på Sjælland som sender stof retur. Pengene går til at støtte Blå Kors’ arbejde med børn fra misbrugsfamilier.

I øjeblikket arbejder de to damer på at få etableret flere poseværksteder i blandt andet Værebroparken og Høje Gladsaxe, hvor det er deres håb, at fx indvandrerkvinder, eller andre, der måske ikke har så meget netværk, kan være med til at sy og dermed skabe netværk, mens de slår et slag for genbrug og bæredygtighed.

– Og du må godt skrive, at vi mangler symaskiner hvis der er nogle som har én stående, siger de.

De tre andre nominerede til prisen var de frvillige i Røde Kors-butikken, Gladsaxe-Hero Boldklub og Jens Juhl & Sølva Falgren fra Slottet i Smørmosen.